Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

SECTORUL 4Sectorul 4 vrea să împrumute 150 milioane de lei pentru investiţii

F.A. Investiţii /

Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4

Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4

Bugetul din acest an este mai mic decât cel din 2008

Primăria sectorului 4 a prevăzut, pentru acest an, investiţii de 101,21 milioane de lei. Suma reprezintă aproximativ 18% din bugetul consolidat al Consiliului Local Sector 4, valoarea fiind mai mică decât cea din anul 2008, ne-a declarat primarul Cristian Popescu - Piedone.

Domnia sa ne-a precizat că sursele de finanţare pentru investiţii sunt, pe lângă veniturile proprii, şi un credit bancar şi fondul de rulment. Primăria sectorului 4 intenţionează să contracteze un împrumut pentru investiţii în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei. Potrivit primarului Cristian Popes-cu - Piedone, în acest an, administraţia locală a sectorului 4 nu va rambursa rate pentru creditele contractate în anii trecuţi. Plata creditelor interne va începe din anul 2012 şi cea pentru creditele externe din anul 2010.

Aproape 36 milioane de lei pentru lucrări noi

Suma alocată de primărie pentru lucrările în continuare din 2009 este de 45,9 milioane de lei. Pentru lucrările noi, vor fi cheltuite 35,89 milioane lei. Valoarea lucrărilor programate la reţele de apă şi canalizare se ridică la 1,35 milioane lei. Investiţiile se derulează pe străzi precum Democraţiei, Eroii Neamului şi Merişan Nicolae.

Străzile vor "înghiţi" peste 31 milioane de lei

Lucrările la modernizarea sistemului rutier totalizează 1,58 milioane lei. Vor fi făcute astfel de intervenţii pe străzi precum Cheile Turzii, Roşiori, Dunării, intrarea Strunelor, Merişan Nicolae, Democraţiei şi Eroii Neamului.

Cristian Popescu - Piedone ne-a spus că valoarea lucrărilor de reparaţii capitale pentru sistemul rutier din sectorul 4 şi pentru amenajarea de parcări este de 28,32 milioane lei. Astfel, totalul lucrărilor pe străzi se ridică la suma de 31,25 milioane lei.

Continuă cartierul ANL din şoseaua Olteniţei

Primăria mai derulează, în parteneriat cu ANL, ansamblul de locuinţe pentru tineret Tonitza, din şoseaua Olteniţei nr.219. Cartierul va cuprinde trei blocuri, din care unul cu 24 de apartamente a şi fost dat în folosinţă. În cursul acestui an, ANL va finaliza încă un bloc cu 48 de apartamente, iar în cursul anului viitor va fi gata şi cel de-al treilea bloc cu 48 de apartamente.

Valoarea alocată de primărie pentru anul 2009 lucrărilor de extindere a reţelelor exterioare de apă, canalizare, gaze, electrice, precum şi amenajare de drumuri şi parcări în acest cartier este de 1,5 milioane lei. Primăria sectorului 4 nu are prevăzute, pentru anul curent, alte proiecte pentru construcţia de locuinţe.

Şase milioane de lei au fost repartizate şcolilor

Pentru investiţiile din şcoli, Primăria sectorului 4 a alocat şase milioane de lei. Programul din acest an prevede şase grădiniţe noi, totalizând 700 de locuri. Termenul de finalizare al obiectivelor noi este 1 septembrie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional