Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

SECTORUL 6Primăria sectorului 6 va demara lucrări noi de 72 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Cristian Poteraş, primarul sectorului 6

Cristian Poteraş, primarul sectorului 6

Bugetul de investiţii din acest an este cu 53 milioane de lei mai mare decât cel din 2008

Valoarea bugetului alocat de către Primăria sectorului 6 investiţiilor programate în acest an este de 108,3 milioane lei. Sursele de finanţare sunt asigurate din bugetul propriu. Cristian Poteraş, primarul sectorului 6, ne-a declarat că fondurile pentru investiţiile aferente anului 2009 sunt cu 53,3 milioa-ne de lei mai mari în raport cu cele cheltuite anul trecut.

Pentru lucrările în continuare au fost repartizate 27,16 milioane lei, iar pentru lucrările noi - 72,48 milioane lei. Domnul Poteraş ne-a precizat că pentru lucrările de reparaţii şi modernizare a străzilor administrate de primărie vor fi cheltuite 19,63 milioane lei. La acest capitol, în bugetul pe 2009, au fost prinse opt obiective. Este vorba despre lucrări de reabilitare a sistemului rutier pe străzi precum Grintieşului, intrarea Păuliş, intrarea Drumul Carului şi strada Lacul Ursului.

Până la finele lunii mai erau programate pentru licitare patru lucrări de reabilitare a sistemului rutier: strada Leaota, strada Azurului, sistematizare pe verticală Cartier ANL Brâncuşi -Zona B, sistematizare pe verticală Cartier ANL Brâncuşi -Zona C. "În funcţie de fondurile de care vom dispune vom mai adăuga şi alte străzi în planul de investiţii", a subliniat primarul Poteraş.

Peste cinci milioane de lei pentru şcoli

Lucrări în continuare vor fi efectuate la Liceul Mircea Eliade - amenajarea terenului de handbal. Suma repartizată acestei lucrări se ridică la 131.000 de lei. Pentru capitolul de consolidări şi investiţii au fost alocaţi 4,3 milioane de lei pentru cantina liceului Mircea Eliade, reabilitarea căminului liceului Mircea Eliade şi clădirea liceului Tudor Vladimirescu.

Alte 240.000 lei sunt pentru amenajarea locurilor de joacă în şase grădiniţe din sector. Bugetul de investiţii din acest an mai prevede încă 640.000 de lei pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor pentru consolidări, modernizări, extinderi şcoli şi săli de sport. Printre obiectivele vizate de aceste studii se numără mansardarea grădiniţelor nr. 272, 94, 111; modernizări, extinderi la şcoala nr. 59, nr. 309, la Grup Şcolar "Gheorghe Asachi", Colegiul Naţional "Elena Cuza", a sălilor de sport ale liceului Eugen Lovinescu şi Colegiului tehnic "Petru Maior".

Alte cheltuieli de investiţii privesc dotările independente, iar suma alocată în buget este de 704.000 de lei. Un exemplu în acest sens este instalarea unui sis-tem de modernizare şi securizare a Grupului Şcolar Iuliu Maniu.

Sunt fonduri şi pentru reţelele de apă şi canalizare

Totalul fondurilor repartizate de Primăria sectorului 6, în 2009, pentru lucrări la reţeaua de apă şi canalizare se ridică la 5,41 milioane lei. Din cele nouă inves-tiţii prinse în program, opt sunt lucrări noi. Cristian Poteraş ne-a dat ca exemplu extinderile la reţeaua de canalizare pe strada Păuliş (inclusiv consultanţă), la locuinţele individuale de pe strada Valea Doftanei tronson II (între Apeduct şi Valea Largă), precum şi pe arterele Făgădău, Catlabuga, Szabo Gabriela, Blejoi, Soldat Mohor Vasile şi Moise Constantin.

Continuă lucrările la infrastructura cartierului ANL Brâncuşi

La finele lunii mai, Primăria sectorului 6 derula, în parteneriat cu ANL, construcţia de locuinţe pentru tineret în Cartierul Brâncuşi - zona C, cu un număr de 499 de spaţii locative. Pentru 2009, au rămas de finalizat lucrările de sistematizare pe verticală (construcţia de drumuri şi parcaje de reşedinţă), valoarea aces-tor lucrări fiind de aproximativ 6,5 milioane lei. Cristian Poteraş ne-a declarat că vor fi executate şi lucrări de extindere a reţelei de canalizare şi lucrări de sistematizare pe verticală în zona B a Cartierului Brâncuşi. Lucrările au o valoa-re de 11,1 milioane lei.

Au fost finalizate 132 de locuinţe sociale

Primarul Poteraş ne-a menţionat: "În anul 2009, am finalizat locuinţele din strada Dealul Ţugulea nr 27. Acestea sunt împărţite pe două blocuri cu două scări a câte 33 de apartamente. În total, am amenajat 132 de unităţi locative". 64 sunt apartamente cu trei camere (75,55 mp utili), 36 de garsoniere (40,36 mp utili) şi 32 de apartamente cu două camere (64,43 mp utili). Beneficiarii acestor locuinţe sunt tineri şi persoane evacuate din case naţionalizate, precum şi persoane cu dizabilităţi. Structura imobilelor a fost cumpărată cu bani de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 27,24 milioane lei.

În paralel cu prospectarea pieţei pentru achiziţionarea altor structuri în vederea construirii de locuinţe sociale, primarul sectorului 6 a dispus inventarierea terenurilor existente pe raza sectorului.

Încă 3.000 de locuri de parcare

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană a sectorului 6 are în plan, pentru anul 2009, construcţia a încă 3.000 de locuri de parcare. Acestea vor fi realizate prin construirea de parcaje pe structură metalică modulară, parter şi etaj, care vor asigura un minim de 1.400 locuri, dar şi prin crearea/reabilitarea a peste 46.000 mp de parcări în cadrul amenajărilor urbanistice.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional