Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Sema ParcSema Parc Noi spaţii de producţie în Sema Parc

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În 2013, administratorii parcului industrial Sema Parc din Bucureşti intenţionează să extindă spaţiile destinate activităţilor de producţie şi depozitare cu 15.000 mp. Această investiţie presupune executarea unor lucrări de modernizare a unei hale existente şi dotarea acesteia cu toate facilităţile necesare desfăşurării unor astfel de activităţi. Proprietarii mai au în vedere şi continuarea modernizării infrastructurii: drumuri, alei, utilităţi, precum şi în creşterea eficienţei energetice. Finalizarea proiectelor va avea loc în mai multe etape, însă nu mai târziu de sfârşitul anului 2014, ne-a declarat Adrian Coralevici, director general al societăţii de administrare a parcului industrial Sema Parc.

    "Dacă perspectivele vor fi favorabile, vor fi iniţiate şi alte investiţii care să conducă la crearea de noi locuri de muncă şi de creşterea potenţialului de dezvoltare a parcului industrial", adaugă domnul Coralevici.

    Primul trimestru al anului 2013 nu a fost unul încurajator, volumul tranzacţiilor situându-se cu aproximativ 2% sub nivelul aceleiaşi perioade a anului trecut. Apetitului investitorilor s-a diminuat în toate domeniile, cele mai active companii rămânand în continuare cele de IT şi servicii profesionale, remarcă domnul Coralevici.

    În prezent, gradul de ocupare în Sema Parc este de 87%, în primul trimestru al anului 2013 fiind atraşi şapte clienţi noi. Fiind vorba de un parc industrial, clienţii atraşi sunt cei a căror activitate presupune existenţa atât a spaţiilor de depozitare/producţie, cât şi a celor de birouri.

    Chiria practicată în parcul industrial variază în funcţie de dotările solicitate de cei care îşi desfăşoară activitatea aici. Pentru spaţiile de birouri se încadrează între 7 şi 7,5 euro pe mp pe lună, pentru spaţii de depozitare / producţie între 4 şi 4,5 euro pe mp, iar pentru platforme betonate între 1 şi 1,5 euro pe mp.

    Sema Parc este un parc industrial amplasat pe Splaiul Independenţei din Bucureşti, în sectorul 6. Parcul se întinde pe 16,5 hectare din fosta platformă Semănătoarea. Parcul este administrat de compania Sema Parc.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional