Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Şendreniul se dezvoltă rezidenţial prin concesiuni

F.A. Piaţa Imobiliară /

Vile în Şendreni

Vile în Şendreni

Nemulţumiţi de condiţiile oferite de oraş, tot mai mulţi gălăţeni migrează către localităţile din vecinătatea oraşului. Această tendinţă a determinat ridicarea unor cartiere de vile în comunele amplasate în jurul Galaţiului, care au devenit un fel de extinderi ale municipiului. Două dintre cele mai solicitate comune în acest sens sunt Vânători şi Şendeni. Cu toate acestea, preţul terenului este foarte diferit în cele două localităţi motiv pentru care, în ultimii ani, s-a înregistrat o creştere spectaculoasă a cererilor pentru locuinţe în comuna Şendreni, unde pământul se vinde cu până la 20 euro/mp faţă de 70 de euro/mp cât costă la Vânători.

La Şendreni, localitate aflată la 10 km de Galaţi, preţul pământului nu a cunoscut o creştere spectaculoasă, aşa cum s-a întâmplat la Vânători. O cauză este şi faptul că terenurile pentru case nu au fost scoase la vânzare, ci s-au dat în concesiune. Povestea Cartierului de Vest, cum au fost denumite de localnici cele aproximativ 200 de vile construite pe 30 de hectare, a început în 1998 -1999, când au fost concesionate primele loturi. La vremea respectivă, suprafeţele de teren nu aveau utilităţi. Primarul din Şendreni, Paul Cristea, ne-a declarat: "Construcţia vilelor a început, însă, prin 2001-2002, când s-a făcut infrastructura, respectiv reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de furnizare a energiei electrice. Concentrarea de construcţii a fost între 2002 şi 2005. Loturile de teren pe care s-a construit au fost concesionate, urmând ca, în momentul în care beneficiarul doreşte să şi-l cumpere, să ceară un raport de expertiză făcut de un evaluator".

Domnia sa ne-a precizat că, la finele lunii septembrie, localitatea Şendreni avea peste 500 de loturi de case concesionate, circa 100 dintre acestea fiind date tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu deţineau locuinţă proprie şi teren intravilan. Preţul unei vile construite pe aceste terenuri variază între 500.000 şi 700.000 de lei.

În anul 2005, 1.000 mp au fost vânduţi, la Şendreni, cu 150.000 lei, în cadrul unei licitaţii când doi gălăţeni au vrut să cumpere aceeaşi parcelă de pământ. Primarul din Şendreni ne-a mai spus că preţul a fost mult mai mare decât cel din 2003, când 1.000 mp s-au concesionat cu sume între 3.000 şi 6.000 de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional