Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sibiu: Drumurile finanţate din fonduri europene vor fi gata în acest an

F.A. Investiţii /

Sibiu: Drumurile finanţate din fonduri europene vor fi gata în acest an
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Investiţiile planificate pentru acest an de Consiliul Judeţean Sibiu se ridică circa 173 milioane lei. Un număr de 22 de proiecte demarate în anii trecuţi vor fi continuate în acest an, implicând investiţii de peste 134 milioane lei. Pentru demararea de noi investiţii Consiliul Judeţean va cheltui în acest an 10,74 milioane lei, suma cu care se vor finanţa 20 de proiecte.

    Buget de 66,87 milioane lei pentru managementul deşeurilor

    Cel mai mare proiect implementat în acest an de Consiliul Judeţean Sibiu este cel de management al deşeurilor finanţat în proporţie de 80% prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Bugetul proiectului pentru 2012 se ridică la suma de 66,87 milioane lei din care 3,17 milioane lei de la bugetul local şi 63,56 milioane lei din fonduri externe.

    Proiectul cuprinde mai multe contracte dintre care: unul de lucrări pentru construcţia facilităţilor de tratare şi închiderea depozitelor de deşeuri în judeţul Sibiu, unul de asistenţă tehnică şi unul pentru furnizarea de echipamente.

    Finalizarea proiectelor de drumuri, unul dintre ţelurile CJ Sibiu pe 2012

    Drumurile la care se lucrează cu finanţare europeană se vor finaliza în 2012.

    Cele mai mari sume destinate lucrărilor de drumuri vizează modernizarea drumurilor judeţene DJ106 E, DJ 106 D, DJ 105 G, pentru care au fost alocate în acest an în total 33,58 milioane lei.

    Modernizarea DJ 105 G Sadu-Sădurel (km 21+250 - 41+425) va impune în 2012 costuri de 23,42 milioane lei, din care 1,08 milioane lei de la bugetul local şi 22,34 milioane lei din fonduri externe. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. Prin această investiţie Consiliul Judeţean doreşte să mărească atractivitatea turistică a zonei Sadu-Sădurel prin îmbunătăţirea accesibilităţii în regiune.

    Executantul lucrării este societatea Geiger Transilvania. Un contract suplimentar de lucrări de execuţie, în valoare de 196.620 lei, a fost semnat la sfarşitul lunii noiembrie 2011 cu aceeaşi societate.

    Proiectul de modernizare a DJ 106 D Răşinari-Orlat (km 14+413-31+340) va implica în acest an costuri de 5,71 milioane lei, din care 283.780 lei bugetul local şi 5,43 milioane lei din fonduri externe. Lucrările au fost demarate în octombrie 2010, fiind întrerupte pe timp de iarnă. Perioada implementare a proiectului urma să se finalizeze la 30 iunie 2011, însă termenul de execuţie a fost prelungit datorită mai multor factori nefavorali: introducerea reţelei de apă şi canalizare în comuna Poplaca, operaţie care se suprapune cu DJ 106 D, pe 1,5 km şi devierea reţelei de 20 kV din amplasamentul drumului judeţean. Contractul de executare a fost semnat la data de 16 august 2011 cu societatea Comtram, valoarea serviciilor contractate ridicându-se la suma de 7,68 milioane lei. Ultimul contract suplimentar de executie a fost semnat cu Comtram în august 2011, valoarea acestuia fiind de 754.560 lei.

    Se va lucra în acest an şi pe DJ 106 E Jina-Şugag. Investiţiile în modernizarea acestui drum se vor ridica în 2012 la suma de 4,45 milioane lei, din care 255.000 lei provin din buget local şi 4,12 milioane lei din fonduri externe.

    La data de 6 martie 2012 a fost lansată licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie lucrări de consolidare taluze, sistem rutier şi amenajare rigole pe DJ 106 E Jina-Şugag. Lucrările vor fi executate în termen de maxim 3 luni de la atribuirea contractului estimat la valoarea de 3,23 milioane lei fără TVA.

    Totodata, în 2012 se vor executa lucrări de modernizare pe DJ 105P Arpaşu de Sus-Limita de judeţ Brasov. Pentru acest proiect a fost alocată de la bugetul local suma de 3,44 milioane lei.

    Se execută lucrări pentru reabilitarea a trei spitale din judeţ

    Consiliul Judeţean Sibiu va investi şi în îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate din judeţ. 5,11 milioane lei vor merge în acest an către Spitalul Clinic Judeţean pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a ambulatoriului 1. Din această sumă 442.840 lei provin din bugetul local şi 4,67 milioane lei din fonduri externe. Ultimul contract semnat în cadrul acestui proiect a fost cel de execuţie, semnat la data de 8 noiembrie 2011 cu societatea Sinecon. Valoarea de atribuire a contractului a fost de 244.950 lei.

    Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda" va beneficia şi el de o investiţie de 2,18 milioane lei, 134.100 din bugetul local şi 2,04 milioane lei reprezentând fonduri externe pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate. La jumătatea anului trecut Consiliul Judeţean Sibiu a semnat un contract de execuţie cu societatea Taco Impex din Sibiu pentru furnizarea de echipamente şi realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi echipare a am­bulatoriilor din cadrul Spitalului de psihiatrie "Dr. Gh. Preda". Valoarea de atribuire a contractului a fost de 1,02 milioane lei.

    De asemenea, în ambulatoriul integrat de specialitate, spitalizare continuă şi de zi al Spitalului de Pneumoftiziologie va fi investită suma de 3,43 milioane de lei.

    C.I.A. Persoane Vâstnice Biertan, cel mai mare proiect de investiţii în infrastructura socială

    Şi infrastructura de servicii sociale va beneficia de investiţii importante. Cele mai mari investiţii pe acest sector vor fi realizate la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Vârstnice Biertan. Pentru efectuarea lucrărilor programate în acest an a fost alocată acestui proiect de la bugetul local suma de 7,27 milioane lei.

    Un alt obiectiv de servicii sociale vizat este Centrul Scolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu-Roşu în care vor fi investiţi 3,12 milioane lei, din care 100.000 lei de la bugetul local şi 3,02 milioane lei din fonduri externe.

    Lucrări de reabilitare la muzeul Astra

    Unul dintre cele mai importante muzee din Romania, muzeul satului in aer liber Astra, va beneficia de o investitie de 1,93 milioane lei, din care 50.000 lei fonduri bugetare şi 1,88 milioane lei fonduri externe.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional