Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SILVIU GRIGORESCU, HANNER ROMÂNIA:"Căutăm terenul potrivit pentru următorul proiect rezidenţial"

P.B. Piaţa Imobiliară /

Dezvoltatorul lituanian Hanner, care a construit ansamblul rezidenţial The Park Apartments, amplasat în apropierea Parcului Tineretului, este în căutarea unui unui teren potrivit pentru următorul proiect de pe piaţa locală, după cum ne-a declarat Silviu Grigorescu, country manager Hanner România.

"Hanner este acum într-o fază de cercetare, încercând să identifice terenul potrivit, adaptat planurilor viitoare pentru piaţa din România. Un următor proiect depinde de mai mulţi factori. Primul pas este să găsim terenul potrivit. În funcţie de teren vom gândi şi tipul proiectului următor", ne-a explicat domnia sa.

Vânzările din proiectul The Park Apartments au atins o valoare de aproximativ 10 milioane de euro în 2015, valoarea medie a unei tranzacţii fiind de 85.000 de euro. Cele mai căutate unităţi au fost cele de trei şi patru camere. Cea mai mare tranzacţie înregistrată a fost în valoare de 155.000 de euro, cu TVA inclus, iar cea mai mică de 59.000 de euro.

Media vânzărilor lunare a înregistrat o creştere puternică în a doua parte a anului 2015, datorită unui proiect de branding, în urma unui parteneriat cu arhitecţi şi designeri români, potrivit datelor companiei, care arată că blocurile 2,3 şi 4 din complexul The Park vor avea o altă arhitectură, dar şi un proiect de peisagistică, pentru aproximativ 2.000 mp de spaţii verzi şi de recreere.

"Clienţii actuali provin majoritar din domenii tehnice, în special IT, şi sunt foarte atenţi la modul în care investesc sumele de care dispun. Designul ne-a ajutat în comunicarea stilului de viaţă promovat în The Park Apartments şi a avantajelor proiectului", a spus Silviu Grigorescu.

În prima parte a anului 2015, Hanner a finalizat vânzarea primului bloc din proiect. În prezent, a doua clădire se află aproape de stadiul de recepţie, iar clienţii sunt interesaţi să tranzacţioneze şi apartamente off-plan din clădirile The Park 3 şi 4, pentru care s-au încheiat deja contracte, conform sursei citate.

Domnul Grigorescu ne-a declarat: "În 2015 au fost semnate 20 de contracte pentru apartamente din blocurile 3 şi 4. Preferinţele s-au încadrat în media generală, astfel că valoarea acestor contracte este una de aproximativ 1,7 milioane euro. Cei care au ales apartamente în blocurile 3 şi 4 sunt persoane convinse de standardele pe care le-am respectat până acum. Mulţi dintre ei au vizitat de mai multe ori şantierul actual şi au o idee foarte clară despre calitatea lucrărilor din acest proiect".

În opinia domnului Grigorescu, piaţa construcţiilor au avut o evoluţie foarte bună în 2015, segmentul rezidenţial fiind un pilon care a jucat un rol central în această direcţie.

"Dezvoltările rezidenţiale pun în mişcare o piaţă importantă. Vorbim de sume impozitate, de angajaţi, de încasări din TVA. Credem chiar că, în viitorul apropiat, construcţiile vor juca un rol şi mai important în economie. Statul a luat deja nişte măsuri care vor influenţa pozitiv piaţa rezidenţială. Mă gândesc, în special, la creşterea plafonului pentru aplicarea TVA-ului de 5%, măsură care poate favoriza tranzacţiile cu apartamente mai spaţioase, dar şi reducerea TVA-ului la 20%", ne-a precizat Silviu Grigorescu.

Dezvoltatorul Hanner lucrează în paralel la cele 3 clădiri noi ale proiectului The Park Apartments. Data finală de livrarea a întregului proiect ar putea fi avansată cu un an dacă ritmul vânzărilor se va menţine la acelaşi nivel, respectiv 2017.

Vânzările din cadrul ansamblului The Park au fost demarate în luna august 2014, după ce Hanner a anunţat că va construi peste 400 de locuinţe în apropierea Parcului Tineretului din Bucureşti, investiţia totală fiind de aproximativ 37 de milioane de euro. Complexul The Park este cea mai mare dezvoltare a companiei pe piaţa românească. Primul bloc din ansamblu a fost finalizat în 2014 şi cuprinde 69 de apartamente şi studiouri, cu suprafeţe cuprinse între 48 şi 108 metri pătraţi. Fiecare dintre imobilele din The Park va avea 130 de studiouri şi apartamente cu două, trei sau patru camere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional