Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Smartown Investments a cumpărat birourile Swan din Pipera cu 30,3 milioane de euro

Piaţa Imobiliară /

CITR a vândut, recent, ansamblul imobiliar Swan Office&Technology Park, obţinând un preţ de 30,3 milioane de euro, cu aproximativ 50% peste preţul aprobat de creditori. Şase investitori au negociat în cursa finală pentru clădirile de birouri din Pipera, după ce au îndeplinit criteriile solicitate de CITR, oferind cel puţin 20.600.000 euro. Proiectul a fost adjudecat de Smartown Investments, consiliaţi de Wolf Theiss Romania, cu 30,3 milioane de euro, cea mai mare ofertă depusă în timpul negocierilor directe.

Surse din piaţă, citate de mirsanu.ro, susţin că vehiculul investiţional care a înaintat cea mai bună ofertă se numeşte K. Treppides prin intermediul Smartown Investments.

"Am contactat câteva sute de investitori din toată lumea pe parcursul procedurii, iar peste 150 dintre aceştia, de 26 de naţionalităţi, s-au arătat direct interesaţi de proiect", a mai adăugat Bogdan Gorde, manager de proiect şi Senior Partner CITR.

Oficialii CITR susţin că au reuşit să crească cu peste 130% suprafaţa închiriabilă, de la 33% cât era la debutul insolvenţei, la 78% cât este la momentul vânzării.

"Swan Office & Technology Park" este un ansamblu imobiliar de clasa A situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, şi este compus din proprietate imobiliară formată dintr-un teren cu suprafaţa de 27.867,01 mp şi 3 clădiri de birouri 2S+P+5E plus anexe. Suprafaţa închiriabilă este de 29.124 mp, căreia i se adaugă un lot de teren pentru dezvoltare ulterioară cu suprafaţa de 5.000,02 mp, inclusă în suprafaţa totală a ansambului. De asemenea, printre bunurile vândute se află echipamente tehnologice, aparatură de măsură şi control, mobilier de birou şi contracte de închiriere spaţii comerciale.

CITR mai are în portofoliu aproximativ 250 de active de tip real-estate în procedurile de insolvenţă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional