Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

SORIN BERINDAN, RUSTIC LEMNDESIGN:"Cererea de foişoare, mai mare decât oferta"

Amenajări /

"Cererea de foişoare, mai mare decât oferta"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa foişoarelor a evoluat continuu, în ultimii trei ani tot mai mulţi clienţi interesându-se de acest tip de mobilier de grădină, ne-a spus Sorin Berindan, administratorul companiei Rustic LemnDesign. Potrivit domniei sale, mulţi dintre ei au şi comandat foişoare, acestea devenind o tradiţie în curţile de dimensiune medie şi mare, după cum arată reprezentanţii domeniului.

    Sorin Berindan ne-a precizat: "În ultimul timp, clienţii doresc foişoare destul de generoase ca suprafaţă, dotate în interior cu mese şi bănci şi tot felul de mobilier pentru depozitare sau pentru decor, cu grătarul din cărămidă încadrat în interiorul foişorului. Pentru viitor credem că va fi o cerere tot mai mare de foişoare şi de elemente cu care acestea să fie dotate în interior - diverse ornamente sau corpuri de mobilier".

    Cererea de foişoare este mult mai mare decât oferta, ne-a declarat domnia sa, menţionând că societatea pe care o reprezintă este contactată "din toate colţurile ţării", iar în ultimul timp, "datorită faptului că multe persoane s-au mutat la case, în apropierea oraşelor sau în vechile case părinteşti, sunt multe cereri şi din zona rurală".

    Ca urmare a faptului că, în ultimii ani, au crescut preţurile tuturor materiilor prime (material lemnos, feronerie, baiţuri ecologice, şindrilă bituminoasă etc.), a crescut şi preţul foişoarelor, ne-a explicat domnul Berindan.

    Reprezentantul Rustic LemnDesign ne-a mai spus: "Clienţii care cumpără astfel de produse sunt destul de bine informaţi (internetul ne oferă toate informaţiile de care avem nevoie), motiv pentru care încep să fie tot mai exigenţi şi pretenţioşi la calitate şi la toate detaliile de construcţie.

    Unii clienţi, de exemplu, vor ca structura foişorului să fie din grinzi stratificate (fără crăpături), în timp ce alţii preferă grinzile tradiţionale care au crăpături sau care pot crăpa în timp; unii doresc ca acoperişul să fie în patru ape, iar alţii în două ape; unii solicită ca foişorul să fie închis pe două laturi cu lambriuri pe care se pot agaţa diverse obiecte decorative, iar alţii doresc ca foişorul să fie complet deschis spre curte sau grădină; unii cer ca în interiorul foişorului să fie încadrat grătarul sau plita, alţii optează pentru diverse corpuri de mobilier în care să fie aşezate elementele specifice unei bucătării de vară".

    Pentru achiziţionarea unui foişor, o famile poate aloca între 5.000 de lei şi 8.500 de lei, dar pentru un foişor cu "pretenţii" şi de dimensiuni mai mari poate fi alocată şi o sumă mai mare de 10.000 lei, după cum ne-a spus Sorin Berindan.

    Sorin Berindan: "Intenţionăm să dezvoltăm conceptele de «foişoare rustice» şi «foişoare din lemn antichizat»"

    Rustic LemnDesign produce atât modele standard de foişoare - ca formă şi dimensiune -, cât şi modele elaborate, concepute în funcţie de solicitările beneficiarului, într-o mare varietate de stiluri, forme, detalii şi culori, ne-a precizat domnul Berindan, adăugând: "Producem foişoare dreptunghiulare, pătrate, hexagonale, octogonale sau alte forme, precum şi terase care sunt de fapt o prelungire a casei. De asemenea, alături de foişor sau de terasă poate fi ataşată şi o magazie pentru diverse scule şi unelte sau în interiorul lor poate fi încadrat un cuptor sau un ansamblu format din cuptor, grătar, plită, chiuvetă şi blat de lucru.

    Cele mai comandate sunt foişoarele din lemn masiv cu acoperiş din şindrilă bituminoasă sau ţiglă. Acestea oferă un aspect rustic care, de regulă, merge cu aproape orice stil de amenajare a grădinii. În plus, dau o senzaţie accentuată de natural, integrându-se cel mai bine în ambientul curţii, iar dacă lemnul este tratat şi uscat poate dura foarte mult în timp.

    Toate lucrările noastre au fost personalizate după preferinţele clienţilor şi putem spune că nu am făcut două foişoare identice, motiv pentru care nu avem nici preţurile afişate pe site. Acestea se calculează efectiv în funcţie de ceea ce doreşte fiecare client în parte".

    Ca produse noi realizate de Rustic LemnDesign, administratorul producătorului de la Oradea a menţionat o diversitate de mobilier şi poliţe pentru foişor şi terase, diverse tipuri de blidare, un set masiv de masă cu blatul de 7 cm grosime şi bănci din lemn masiv, diverse accesorii din lemn de genul suporturilor pentru lumânări, suporturi pentru sticlele de vin, acoperişuri pentru grătare.

    "Pentru viitor, intenţionăm să dezvoltăm conceptele de «foişoare rustice» şi «foişoare din lemn antichizat», deoarece am observat că tot mai mulţi clienţi încep să aprecieze stilul rustic şi întoarcerea către vechi, stil rustic care este popular datorită design-ului simplu şi util, apropiat modului de viaţă înclinat către natură. Acest stil scoate în evidenţă şi păstrează nodurile şi fibra lemnului şi foloseşte neregularităţile - precum condiţiile vitrege, felul unic de creştere a lemnului -, ceea ce creează un extraordinar stil unic de forme naturale şi desene", ne-a declarat Sorin Berindan.

    Toate foişoarele executate de compania citată sunt transportate şi montate la client acasă.

    Societatea orădeană produce şi seturi de mese şi bănci, fântâni decorative, pergole, cuşti pentru animale, garduri, ghivece, balansoare, grilaje şi orice alte obiecte/elemente decorative pentru grădină.

    Firmele au început să comande mobilier de grădină

    Cele mai căutate foişoare sunt cele dreptunghiulare, cu structura din grinzi mai groase de 14 cm x 14 cm, cu acoperişul în 4 ape format din lambriuri şi şindrilă bituminoasă Tegola, închise pe 2 laturi cu lambriuri, pentru a crea un confort plăcut în interior şi pentru a înlătura curenţii de aer şi soarele puternic şi care permit prinderea unor poliţe şi agăţarea unor obiecte decorative, ne-a explicat administratorul Rustic LemnDesign. Potrivit domniei sale, la aceste tipuri de foişoare, pe celelalte două laturi pot fi montate, între stâlpii de susţinere, diverse tipuri de grilaje, precum şi uşi de acces cu balamale batante cowboy.

    După foişoare, cele mai căutate elemente pentru mobilarea grădinii sunt seturile de mese şi bănci, gardurile şi fântânile decorative.

    Clienţii sunt, în general, tineri, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, care şi-au construit o casă sau care s-au mutat la casă, de regulă intelectuali cu o situaţie materială destul de bună, dar mai sunt şi clienţi mai în vârstă sau chiar pensionari, potrivit sursei citate, în ultimul timp printre clienţi numărându-se şi firme care se mută în sedii noi sau care şi le renovează pe cele existente.

    Fântâna decorativă realizată de Rustic LemnDesign este o construcţie ce are toate elementele structurale caracteristice unei fântâni adevărate, mai puţin puţul de piatră din care se scoate apa.

    Specialiştii din cadrul firmei precizează: "Fântâna decorativă se ridică pe un mic soclu de piatră, pentru o mai bună protecţie a lemnului sau se poate aşeza chiar deasupra căminului care adăposteşte hidroforul sau instalaţia de apă.

    Deoarece fântâna trebuie să dea senzaţia de autentic, nu va lipsi bara dintre stâlpi, de care se va înfăşura lanţul împreună cu un ghiveci cu flori.

    Din considerente funcţionale şi estetice, fântâna decorativă este protejată cu lac ecologic pe bază de apă, rezistent la umezeală şi intemperii, pentru a-şi păstra aspectul nedeteriorat".

    Mobilierul rustic este popular datorită design-ului simplu şi util, apropiat modului de viaţă înclinat către natură, apreciază reprezentanţii companiei orădene.

    Potrivit acestora, întrucât mobilierul rustic scoate în evidenţă şi păstrează nodurile şi fibra lemnului şi foloseşte neregularităţile, mulţi iubesc acest stil, găsind frumuseţea în simplitatea sa şi utilizându-l pentru design-ul interior şi exterior al caselor sau pentru accesorii decorative.

    "Mobilierul de terasă trebuie să fie conceput în aşa fel încât să îmbine utilitatea cu estetica. Folosirea esenţelor naturale în construcţia sa este un element de rafinament, gândit să facă faţă celor mai pretenţioase gusturi. Nu trebuie scăpată din vedere nici rezistenţa în timp a pieselor, motiv pentru care este folosit lemnul de esenţă tare (salcâm, stejar, carpen)", potrivit surselor citate.

    Grădina este colţul din natură care oferă posibilitatea de relaxare. Ca element de decor, podeţul este unul dintre punctele de atracţie ale grădinii, oferind un loc plăcut pentru contemplare şi meditaţie.

    Reprezentanţii companiei citate explică: "Podurile şi podeţele sunt construite deasupra unui mic curs de apă, a unui teren bolovănos sau chiar a unui iaz şi pot fi amenajate şi pe un teren de dimensiuni mai mici.

    Numeroase podeţe se construiesc cu stâlpi şi balustrade ornamentale şi funcţionale. Unele balustrade sunt special construite pentru a-i proteja pe copii, iar altele numai pentru rolul decorativ".

    Podurile şi podeţele proiectate de Rustic LemnDesign sunt construite din lemn, care este materialul cel mai uşor de prelucrat pentru construcţia unui pod. Lemnul poate fi folosit natural (salcâm, gorun, stejar, carpen) sau tratat (brad, molid).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional