Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU: ÎN ULTIMII 5 ANI,Vânzările locuinţelor de lux au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare

Stelian Bădescu Piaţa Imobiliară /

Vânzările locuinţelor de lux au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare

Vânzările locuinţelor de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani şi au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare, în condiţiile în care circa 30% din proprietăţile disponibile la vânzare sunt listate la preţuri de peste un milion de euro, conform unui studiu al unei companii de consultanţă imobiliară.

Clienţii cu venituri ridicate şi expaţii care conduc companii multinaţionale sunt principalii cumpărători. Cea mai nouă tendinţă remarcată pe acest segment este dorinţa cumpărătorilor de a achiziţiona proprietăţi deja amenajate de arhitecţi şi designeri, pentru a se putea muta în cât mai repede, arată un studiu realizat de Regatta Real Estate, citat de Agerpres.

De asemenea, în cazul proprietăţilor de patrimoniu şi al clădirilor istorice, sunt căutate cele deja reconsolidate şi renovate, în care detaliile şi finisajele originale sunt păstrate în stare cât mai bună.

În timp ce clienţii care achiziţionează proprietăţi în Bucureşti sunt interesaţi fie de clădiri istorice, fie de clădiri moderne, dar situate în zonele centrale ale oraşului, clienţii care caută vile în afara Capitalei preferă proprietăţile situate pe malul unuia din lacurile din jur. Preferatele clienţilor pe segmentul de lux sunt lacurile Snagov, Buftea şi Mogoşoaia.

"Există investitori care cumpără, să zicem, cu 600.000 de euro o casă, mai investesc în ea 500.000 de euro şi reuşesc să o vândă cu aproape 2 milioane de euro", explică preşedintele Regatta Real Estate, Eduard Uzunov.

Totodată, cel puţin pe segmentul imobilelor de lux, preţurile rămân semnificativ mai mici decât în 2008. Astfel, în zona Primăverii, preţurile terenurilor variază între 2.000 şi 4.000 euro/mp, iar apartamentele se vând cu preţuri cuprinse între 1.500 şi 5.000 euro/mp.

"În 2008, preţurile apartamentelor porneau de la circa 5.000 de euro metrul pătrat şi ajungeau la 8.000 de euro metrul pătrat", precizează Uzunov. Astfel, preţul unui apartament situat în zona Primăverii porneşte în prezent, de regulă, de la 200.000 de euro în sus.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional