Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Suceava: Investiţii în infrastructura turistică şi de afaceri

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Strategia investiţională a Consiliului Judeţean Suceava abordează principalele perimetre urbane ale judeţului. Astfel, pentru municipiul Suceava conducerea judeţeană are în vedere dezvoltarea zonei aero-portuare prin modernizarea aeroportului de la Dealul Floreni, precum şi dezvoltarea Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava.

    În vederea dezvoltării zonei municipiului Câmpulung Moldovenesc, CJ Suceava îşi propune să amenajeze un parc de agrement la Păltinoasa, pe un teren de 97 ha pe care îl are în patrimoniu.

    În paralel, autorităţile vor să stimuleze dezvoltarea zonei Dornelor, care se va concretiza prin amenajarea de trasee de schi de tură în Masivul Călimani, modernizarea DN 17 B pe valea Bistriţei (legătura dintre Vatra Dornei şi Judeţul Neamţ), modernizarea DN 18 Iacobeni - Pasul Prislop - Borşa, sprijinirea agriculturii şi zootehniei montane prin construcţia de silozuri şi în general dezvoltarea tuturor localităţilor din jurul municipiului Vatra Dornei: Dorna Arini, Neagra Şarului, Roşu, Dorna Candreni, Poiana Stampei şi Dornişoara.

    În Fălticeni, CJ Suceava intenţionează să amenajeze un parc de agrement nautic în complexul "Nada Florilor" şi să finalizeze Spitalul Municipal Fălticeni.

    În zona Rădăuţi, CJ Suceava va promova o nouă zonă industrială pentru prelucrarea cherestelei.

    De asemenea, în zona Siret Consiliul Judeţean îşi propune să dezvolte un parc logistic pentru facilitarea schimburilor comerciale între Est şi Vest.

    Până la sfârşitul anului curent, CJ Suceava are în derulare 19 proiecte de investiţii pentru alimentarea cu apă a zonei rurale, însumând o valoare de peste 80 milioane lei.

    Zonă industrială de 110 milioane euro la Suceava

    CJ Suceava mai are în studiu o serie de proiecte pentru atragerea investiţiilor private. Cel mai important dintre acestea vizează înfiinţarea Zonei Industriale Suceava pe un teren de peste 140 de hectare. Proiectul ar presupune o investiţie de aproximativ 110 milioane de euro.

    De asemenea, la Fălticeni ar urma să fie realizat un parc industrial pe o suprafaţă de 11 ha. Investiţia a fost estimată la 2,8 milioane euro. În paralel ar putea fi realizată o zonă industrială la Vama Siret, pe o suprafaţă de 28 ha. Investiţia ar fi de peste 2,3 milioane euro.

    În Gura Humorului ar mai putea fi realizate o fabrică de maşini pe un teren de 35 ha, printr-o investiţie de 5 milioane euro şi un parc acvatic pe un teren de 5 ha, tot în jurul a două milioane de euro.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional