Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

TEHNOLOGIE Lansări interesante pe piaţa televizoarelor "super-inteligente"

Amenajări /

Lansări interesante pe piaţa televizoarelor "super-inteligente"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa electronicelor este una într-o continuă schimbare. Modele se schimbă rapid, tehnologia avansează, consumatorii sunt veşnic în căutarea unor noutăţi. Anul acesta, firmele vin cu mai multe propu­neri, televizoare 4K, 8K, rulabile, cu sisteme audio de ultimă generaţie. Toate acestea vor fi prezentate publicului la diverse târguri.

    Primul televizor care se poate rula va apărea în prima parte a anului. Avansul tehnologic în domeniul ecranelor se va concretiza în 2019 nu doar cu telefoane pliabile, un segment foarte mediatizat în ultimele luni, dar şi cu televizoare de mari dimensiuni care se vor putea rula.

    LG propune primul televizor rulabil care va intra ulterior pe piaţă.

    Televizorul OLED de 65 de inch al celor de la LG se va rula la o apăsare de buton şi se va ascunde într-o bază. Mai interesantă este abilitatea ecranului de a ascunde zonele care nu sunt necesare. Dacă pe ecran rulează un film cu un raport al imaginii mai îngust pe înălţime, zonele negre vor fi rulate.

    Sony a lansat două noi modele de televizoare cu Android TV din seria Master la CES 2019. A9G este modelul OLED cu rezoluţie 4K care va fi disponibil în versiuni cu diagonale de 55, 67 şi 77 de inch. Cel de-al doilea televizor, care poartă numele Z9G, este de tip LCD dar rezoluţia oferită este 8K de această dată. În plus, aces­ta va fi disponibil în două versiuni, de 85 (216 cm) respectiv 98 de inch (249 cm). Noile televizoare au la bază procesorul de imagine X1 Ultimate, optimizat special pentru rezoluţia 8K. Cei de la Sony sus­ţin că procesorul analizează fiecare obiect din imagine în parte pentru a obţine detalii mai bune şi o imagine mai realistă. Z9G dispune de patru difuzoare montate frontal, iar A9G va arăta ca şi cum pluteşte când este montat pe perete - susţine producătorul japonez. Calibrarea specială pentru Netflix, IMAX Enhanced, Dolby Vision şi Atmos sunt alte caracteristici integrate în cele două noi modele de televizoare Sony. Ambele folosesc Android TV, iar cei de la Sony susţin că prin upgrade-ul la Oreo meniurile şi aplicaţiile se vor mişca mai rapid decât la versiunile anterioare.

    Principalele puncte forte ale noii game de televizoare lansate anul acesta de Philips sunt procesorul de imagine P5, sistemul de operare Android Pie, sistemul de sunet Bowers & Wilkins, Dolby Vision & Dolby Atmos şi asistentul digital Alexa. Conform producătorilor: rama subţire neagră, rama inferioară şi suporturi din oţel lustruit, realizate în colaborare cu designer-ul Georg Jensen arată rafinamentul modelului Philips 9104. Acesta dispune de o tehnologie WCG Nano cell UHD care evidenţiază culorile şi de procesorul de imagine P5 Perfect Picture Engine. Tehnologia Ambilight pe trei laturi este capabilă să îmbunătăţească şi mai mult vibraţia de culoare şi raportul de contrast, creând o experienţă de vizionare chiar mai captivantă decât cea disponibilă anterior. Pe noul model sunt integrate HDR10+ şi HLG care ajută la calitatea imaginii, un sistem de sunet 2.1 de 25W. Philips TV a anunţat atuurile noii game TV 2019: mai multe modele OLED, un procesor de imagine P5 mai puternic, de a treia generaţie, sistemul Bowers & Wilkins integrat mai multor modele. În plus, ultima versiune a sistemului de operare Android, Pie (9), va putea fi experimentată pe televizoarele Philips TV cu Android iar asistentul digital Alexa este încorporat pe platforma Philips Saphi Smart TV. Tehnologiile de sunet Dolby Vision şi Dolby Atmos au fost incluse în mai mult de 90% din modelele din gama 2019.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional