Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

TEHNOLOGIE ŞI PANDEMIETelefoanele inteligente rămân în continuare la mare căutare

Perspective /

Telefoanele inteligente rămân în continuare la mare căutare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Industria telefoanelor inteligente a făcut faţă destul de bine pandemiei. Cifrele din prima parte a lui 2020 sunt puţin mai mici decât în urmă cu un an, dar, una peste alta, cei trei mari producători se declară satisfăcuţi, mai ales că doi dintre ei (Samsung şi Huawei), au reuşit să echilibreze balanţa financiară graţiei unor produse "conexe".

    Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunţat că se aşteaptă la o creştere a profitului în primul trimestru din acest an, în pofida pandemiei de coronavirus, ca urmare a cererii solide pentru chipuri de memorie. Într-un comunicat preliminar înainte de publicarea rezultatelor detaliate, Samsung a informat că în perioada ianuarie-martie 2020 a realizat un profit operaţional de 6.400 miliarde woni (4,8 miliarde euro), în creştere cu 2,73% comparativ cu un rezultat de 6.200 miliarde woni în perioada similară a anului trecut. Vânzările au crescut cu 4,98% în ritm anual până la 55.000 miliarde woni (41,6 miliarde euro). Cifrele anunţate de Samsung sunt peste estimările analiştilor intervievaţi de Refinitiv SmartEstimate. Analiştii sunt de părere că aceste rezultate peste aşteptări se datorează cererii solide pentru chipuri de memorie de tip DRAM din partea principalilor furnizori de servicii cloud din SUA (Amazon, Microsoft, Google şi IBM) pentru centrele lor de date. "Au putut să îndeplinească comenzile în primul trimestru graţie unui trans­fer cu succes al unor capacităţi de producţie din China în Taiwan", sus­ţine Mark Liu, analist TrendForce. Vânzările robuste de chipuri au fost confirmate, luna trecută, şi de directorul general al companiei Kim Ki-nam, când a prognozat că piaţa va continua să crească în acest an graţie unei cereri solide din partea firmelor din domeniul inteligenţei artificiale, automobile, centre de date şi reţele de telecomunicaţii 5G. De asemenea, în primul trimes­tru al acestui an vânzările de smartphone-uri ale Samsung au rămas stabile graţie unei expuneri reduse pe lanţurile de aprovizionare din China, controlând o cotă de 22% din piaţa globală în luna februarie, susţin analiştii de la Counterpoint Research.

    Din aceeaşi zonă geografică, dar mai afectată de pandemie, vin de asemenea veşti pozitive. Creşterea veniturilor Huawei Technologies a încetinit în primul trimestru, la numai 1%, dar cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din lume şi-a descris performanţele ca fiind "solide" în contextul presiunilor din partea Statelor Unite şi a impactului pandemiei de coronavirus. Veniturile Huawei au urcat cu circa 1%, la 182,2 miliarde de yuani (25,72 miliarde de dolari). Marja de profit a scăzut la 7,3%, de la aproximativ 8% în urmă cu un an. Huawei, al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu publică profitul net trimestrial. "Ritmul de creştere a încetinit, dar este o performanţă solidă în condiţiile listei negre şi a coronavirusului cu care ne confruntăm", a afirmat marţi vicepreşedintele grupului, Victor Zhang.

    Un alt mare jucător de pe piaţă, Apple, a avut mici probleme, legate de întârzierea lansării unor modele, dar prezintă situaţia ca fiind una stabilă. Seria iPhone 12, dar şi iPhone SE Plus, versiunea cu ecran mai mare a recent anunţatului iPhone SE, vor intra pe piaţă mai târziu decât era programat iniţial. Cele patru modele care vor alcătui seria iPhone 12 ar urma să fie lansate treptat în toamnă, în lunile care vor urma prezentării oficiale. Conform analiştilor, există aşteptări ca Apple să vândă între 12 şi 14 milioane de iPhone SE în al doilea trimestru al acestui an şi încă 10 milioane în următorul trimestru.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional