Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Teleorman: Fonduri europene semnificative pentru investiţii în sănătate

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul Consiliului Judeţean Teleorman destinat dezvoltării a scăzut în acest an cu mai mult de 23% faţă de anul trecut. Valoarea totală a investiţiilor înscrise în secţiunea de dezvoltare a bugetului propriu este de 65,26 milioane lei, a precizat Petru Săvuşcă, purtător de cuvânt CJ Teleorman.

    În acest an nu vor fi demarate noi investiţii, dar vor fi continuate proiectele demarate în anii trecuţi. Principalele investiţii aflate în derulare privesc: sănătatea, protecţia copilului, protecţia mediului, cultură, sport, infrastructura rutieră, transporturi.

    Judeţul Teleorman a obţinut finanţare din fonduri europene pentru următoarele proiecte de importanţă majoră pentru judeţ: reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi reabilitarea infrastructurii drumului judeţean DJ 504.

    Peste 80 milioane lei sunt investite în reabilitarea Spitalului de Urgenţă Alexandria

    Lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa 3 ,,Îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate\". Valoarea proiectului este de 83,5 milioane lei.

    Sunt prevăzute lucrări la corpurile A şi B ale clădirii după cum urmează: intervenţii arhitectură, intervenţii la instalaţiile electrice, sanitare, instalaţia de gaz medical, instalaţia de climatizare. Proiectul include dotarea cu aparatură modernă medicală şi nemedicală.

    Drum reabilitat în parteneriat cu autorităţile bulgare

    Proiectul de reabilitare a infrastructurii drumului judeţean DJ 504 prevede lucrări pe segmentul Cernetu/DJ 506-Alexandria/E 70, km 42+060-53+ 834, repararea şi reconstrucţia drumului Zagrazhden- port Zagrazhden din Bulgaria şi repararea drumului municipal Iskar-Slavovitsa, districtul Pleven din Bulgaria.

    Proiectul este implementat în parteneriat cu municipalităţile bulgare Dolna Mitropolia şi Guliantsi, Consiliul Judeţean Teleorman fiind lider de proiect.

    Valoarea lucrărilor este de 7,68 milioane euro, din care costurile pentru partea română sunt de 5,7 milioane euro. Finanţarea este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi co-finanţat de România şi Bulgaria prin contribuţii de la bugetul de stat şi de la beneficiarii proiectului.

    Lucrările vizează realizarea unei legături mai scurte între punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse şi Alexandria (circa 60 km), cu continuare spre Piteşti.

    Soluţia tehnică aleasă pentru realizarea drumului a fost beton asfaltic deschis cu pietriş concasat, ca strat de legătură, şi beton asfaltic cu bitum modificat, ca strat de uzură. \"În opinia specialiştilor, soluţia prevăzută în proiect asigură o viabilitate superioară drumului, precum şi condiţii optime de desfăşurare a traficului rutier\", ne-a precizat Petru Săvuscă.

    Recepţia stratului de legătură înaintea aşternerii stratului de uzură a avut loc la mijlocul lunii aprilie. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional