Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Templu masonic în Băneasa

Investiţii /

Templu masonic în Băneasa
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, prin HCGMB nr. 249/15.12.2015, Planul Urbanis­tic Zonal (PUZ) pentru zona Bd. Expoziţiei nr. 24 F din sectorul 1 al Capitalei, prin care au fost aprobaţi indicatorii urbanistici privind construirea unui sediu pentru Marea Lojă Naţională din România, după cum ne-au transmis reprezentanţii Municipalităţii.

    Aceştia ne-au precizat că imobilul care a primit aprobare de la Primărie va avea un regim de înălţime alcătuit din două subsoluri, demisol, parter, trei etaje şi al patrulea retras şi va integra săli de conferinţe/întruniri, bibliotecă, muzeu, club/alimentaţie publică/comerţ şi birouri/arhivă.

    Potrivit informaţiilor apărute în mediul online, la cele două subsoluri va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme şi şase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel).

    La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar şi un restaurant cu 150 de locuri.

    Parterul va fi ocupat, în principal, de o sală de spectacole cu 679 (431 la parter şi 248 la balcon).

    La nivelurile superioare vor mai fi construite şapte săli multifuncţionale: patru săli la etajul al doilea (două cu câte 120 de locuri şi alte două cu câte 158 de locuri) şi trei la etajul al treilea. La ultimul nivel al clădirii vor fi amenajate un muzeu şi o bibliotecă.

    Terenul pe care va fi construit edificiul are o suprafaţă de 2.500 mp şi a fost dat de RA-APPS în folosinţă Marii Loje Naţionale pentru o perioadă de 49 ani. Procentul de ocupare al terenului este de 55%, funcţiunea înscrisă în fişa de proiect fiind fiind cea de centru de conferinţe şi expoziţii. În baza documentaţiei de urbanism, autoritatea publică competentă - Primăria Sectorului 1 - a emis autorizaţia de construire.

    Reprezentanţii Primăriei Capitalei ne-au precizat că nu există nicio sumă alocată din bugetul municipalităţii pentru realizarea acestui imobil. Conform surselor noastre apropiate situaţiei, proiectul urmea­ză să fie finanţat din bugetul privat al Marii Loje Naţionale.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional