Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

TENDINŢEInvestitori români: Speranţele se leagă de activitatea autorităţilor locale

F.A. Investiţii /

Economia românească va creşte cu circa 1,5% în acest an comparativ cu anul precedent datorită industriei prelucrătoare, urmare a creşterii cererii la export şi a unui an agricol excepţional, susţine domnul Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

În ceea ce priveşte estimările legate de evoluţiile anului 2012, domnul Pârvan este de părere că anul 2012 este dificil de anticipat, mai ales în condiţiile în care OECD a revizuit negativ perspectivele de creştere a ţărilor membre. Totuşi, România ar putea să valorifice oportunităţile oferite de proiectele aflate în coordonarea autorităţilor locale (apa, canalizare, mediu, transporturi).

Firmele româneşti se confruntă au aceleaşi dificultăţi ca şi cele străine, cele mai des amintite fiind birocraţia şi lipsa de transparenţă în adoptarea deciziilor cu influenţă pentru mediul economic, menţinerea unui nivel radicat al arieratelor, plăţile făcute la date aleatoare, mult peste maximumul de 30 zile (conform directivelor Uniunii Europene).

Domnul Pârvan consideră că Guvernul ar trebui să susţină investitorii români, folosind scheme utilizate în ţările UE, să identifice, să finanţeze brevetarea şi producţia de produse inovative realizate de specialişti români. Să dea prioritate zero creşterii eficienţei energetice a clădirilor şi sistemelor de încălzire cu utilizarea resurselor regenerabile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional