Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Tetarom ClujParcul industrial Tetarom continuă să se extindă

F.A. Investiţii /

Parcul industrial Tetarom continuă să se extindă
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    "Tetarom" SA împreună cu Consilul Judeţean Cluj au demarat, anul trecut, două proiecte prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), ne-a declarat domnul Viorel Gavrea, director general al "Tetarom" SA Cluj.

    Primul vizează extinderea Parcului Industrial Tetarom I, cu trei clădiri de birouri şi producţie şi încă un incubator de afaceri. Extinderea este în faza de realizare a proiectului în vederea depunerii spre finanţare.

    Al doilea proiect PIDU are în vedere înfiinţarea Tetarom IV, un parc industrial de 85 hectare în Comuna Feleacu, judeţul Cluj. Proiectul este finalizat şi a fost depus spre finanţare la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord -Vest. Termenul de finalizare pentru ambele proiecte este iulie 2015.

    "Din analizele noastre, evoluţia segmentului de piaţă în care activăm este unul crescător, dovadă stând numeroasele solicitări pe care le primim atât din ţară, cât şi din partea unor investitori străini. Obiectivele noastre până la finele anului 2012 sunt în principal axate pe ocuparea integrală a Parcului Industrial Tetarom III şi continuarea proiectelor demarate prin PIDU", ne-a declarat domnul Viorel Gavrea.

    Parcul Industrial Tetarom I, finanţat din fonduri europene Phare şi guvernamentale a fost gândit ca un parc de înaltă tehnologie, activităţile desfăşurate aici (de la producţia de echipamente electrice, optice şi de automatizări industriale până la producţia de software, consultanţă, etc) toate fiind cu valoare adăugată mare şi nepoluante. Specificul parcurilor Tetarom II şi III este unul industrial.

    Segmentul de chiriaşi este unul destul de larg, activităţile desfăşurate în cele trei parcuri fiind foarte variate, de la industria de IT (Tetarom I), la producţia de motoare de mici dimensiuni şi Centru de Engineering (ex: Tetarom II - Compania Emerson), şi producţia de componente auto şi electrocasnice (ex: Tetarom III- companiile Bosch şi De"Longhi).

    Tetarom I are o suprafaţă de 32 hecta­re. Parcelele sunt ocupate integral. Mai este disponibil un spaţiu de producţie de 900 mp.

    Cesiunea variază între 0,15 şi 0,6 euro/mp/an în funcţie de valoarea investiţiei. Chiria pentru spaţiile de birouri este de 6 euro/mp/lună, iar pentru spaţiile de producţie de 3 euro/mp/lună.

    Tetarom II are 12 hectare şi este ocupat integral.

    Tetarom III are 154 hectare, din care mai sunt disponibile 81 de hectare.

    Cesiunea este de 0,6 e/mp/an. Pentru investiţii de peste 10 milioane de euro, atribuirea este directă, iar pentru cele sub acest nivel se organizează licitaţie.

    Tetarom IV are 85 ha şi este în stadiu de proiect, fiind depusă documentaţia pentru obţinerea finanţării.

    "Tetarom" SA oferă clienţilor săi servicii specifice unui parc industrial (spaţii de birouri pentru închiriere, spaţii de producţie şi depozitare, parcele de teren în cesiune, incubator de afaceri), servicii de infrastructură (drumuri de acces, alimentare cu apă, cu energie electrică, cu gaz, canalizare, reţea de telecomunicaţii), servicii de uz general (spaţii multifuncţionale, sală de conferinţe, parcare şi spaţii anexe, servicii de pază, servicii de curăţenie şi mentenanţă), servicii de sprijin pentru dezvoltare (inovare, transfer teh­nologic, contact cu autorităţile publice locale, servicii bancare, consiliere pentru investiţii, asistenţă financiară, tehnică şi juridică).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional