Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Timiş: Construcţia unui nou centru de afaceri demarează în acest an

F.A. Investiţii /

Timiş: Construcţia unui nou centru de afaceri demarează în acest an
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Peste 37 milioane de lei din bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean Timiş sunt alocaţi în acest an pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

    Cele mai ample proiecte pe acest sector sunt reabilitarea DJ 682, limita judeţului Arad-Periam-Sânnicolau Mare, în valoare totală de 10 milioane lei şi lucrările la DJ 592 Buziaş-Lugoj, în sumă de 83 milioane lei, ambele fiind investiţii demarate în anii precedenţi.

    Valoarea totală a bugetului CJ Timiş destinat investiţiilor este de 131,13 milioane lei, conform listei de investiţii aprobate în data de 31 ianuarie.

    Domnul Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, ne-a declarat că alte direcţii importante de investiţii pentru anul în curs sunt: reamenajarea unor clădiri emblematice pentru judeţul Timiş, protecţia mediului sau reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare.

    Castelul Huniazilor va fi salvat de la o potenţială prăbuşire

    Proiectul de restaurare şi refuncţionalizare a Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timişoara a intrat în implementare încă de la sfârşitul anului 2010 când a fost semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Valoarea totală a investiţiei este de 52,49 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă se ridică la 33,69 milioane lei.

    În luna martie Consiliul Judeţean Timiş pregătea lansarea licitaţiei pentru contractul de execuţie.

    "Am iniţiat acest proiect deoarece am dorit să punem în valoare potenţialul turistic şi patrimoniul cultural - istoric al Castelului Huniade al Muzeului Banatului din Timişoara prin restaurarea şi refuncţionalizarea acestuia", ne-a declarat domnul Ostaficiuc.

    Lucrările vor avea în principal în vedere realizarea stabilităţii structurale a obiectivului turistic. Castelul Huniade se află în pericol de prăbuşire, specialiştii constatând că pereţii clădirii multiseculare se tasează inegal şi constant, iar pilonii de stejar care sprijineau fundaţia au putrezit. În acelaşi timp latura de nord-vest a clădirii şi bolţile sunt traversate de fisuri foarte mari.

    Se va avea în vedere şi crearea de noi spaţii administrative, prin utilizarea spaţiului aferent podului clădirii care va fi transformat în mansardă, localizată în gabaritul existent fără a se aduce modificări structurale, de formă şi materiale.

    Contractul de finanţare pentru un nou centru de afaceri urmează să fie semnat

    În acest an Consiliul Judeţean Timiş va semna contractul de finanţare pentru construcţia unui centru judeţean multifuncţional de susţinere a afacerilor în Timişoara. Proiectul în valoare estimativă de 13,8 milioane de euro urmează să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere".

    Prin această investiţie se va realiza o structură modernă de sprijin pentru afaceri, cu o arie totală construită de 25.471 mp. Suprafaţă totală construită va fi de 25.471 mp. Compexul va cuprinde mai multe corpuri de clădiri cu regimul de înălţime cuprins între 2S+P+1 şi + 5 etaje.

    Intenţia preşedintelui CJ Timiş este ca această clădire să găzduiască nu doar un centru modern de sprijinire a afaceilor, ci să fie şi sediu al Bibliotecii Judeţene. În plus, pe două niveluri va fi creată o parcare subterană.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional