Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tinta de absorbtie prin POR, 49%

I.D. Perspective /

O tinta de absorbtie a fondurilor europene de 49% pana la finele anului a fost stabilita pentru Programul Operational Regional, potrivit lui Catalin Surdeanu, directorul Autoritatii de Management a Programului Operational Regional.

In prezent in tara nivelul mediu este undeva la 37%. Regiunea Centru prezinta un grad de absorbtie mai ridicat, de 43%.

Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat:

"Atingerea targetul-ui este destul de dificila deoarece destule proiecte mai au probleme la documentatiile tehnice, in derularea procedurilor de achizitii sau au probleme cu lichiditatile."

Pentru a asigura fluxul de lichiditati necesar implementarii proiectelor si pentru a micsoara presiunea pe bugetele autoritatilor locale o ordonanta de urgenta a fost adoptata in acest an ce prevede ca se pot face cereri de plata ce vor fi decontate in maxim 15 zile lucratoare.

In viitor se va impune o mai mare rigurozite in aprobarea prelungirii perioadei de derulare a proiectelor avand in vedere ca proiectele care nu se vor finaliza pana la sfarsitul lunii iulie 2015, vor continua implementarea cu plata activitatilor doar din bugetul propriu al beneficiarilor. Daca acestia nu vor putea sustine financiar proiectele vor fi obligati sa returneze toata suma primita.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional