Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Toamna aceasta se poartă dispozitivele inteligente şi confortul

Amenajări /

Toamna aceasta se poartă dispozitivele inteligente şi confortul
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Locuinţa a devenit mult mai importantă în ultimele luni, după ce pandemia a impus telemunca. Aşa stând lucrurile, oamenii au investit tot mai mult în confort şi în dispositive inteligente. Specialiştii anunţă că toamna aceasta se poartă ţesăturile confortabile, cu tonuri calde şi piesele vintage. Păturile din lână şi blănile de oaie pot îmbina utilul cu plăcutul, în sezonul rece. "Cred că orice cu un ton pământiu sau neutru este perfect pentru toamna anului 2021", este de părere designerul Amanda Evans. De asemenea, articolele de uz casnic vintage, personalizate sunt la modă pentru toamna aceasta. Un scaun vintage sau o piesă de decor din vremea bunicilor reprezintă o alegere corectă. Dar ceea ce este mai interesant, că dincolo de tendinţele legate de decor, foarte importante sunt şi dispozitivele inteligente. Astfel, potivit unui studio realizat de Reveal Marketing Research, la nivel naţional, 67% dintre români au declarat că intenţionează să cumpere dispozitive de tipul Smart Home, iar 63% sunt dispuşi să plătească pentru asta până la 3.000 de euro. Dintre aceştia, cinci din zece (54%) ar integra un astfel de dispozitiv în bucătărie, urmat de dormitor (25%) şi de living (18%). În acest context, cei mai mulţi dintre respondenţi au afirmat că sunt dispuşi să investească în dispozitive inteligente şi îşi doresc în special electrocasnice de acest tip - cuptor, maşină de spălat etc. (53%), electronice smart - prize smart, întrerupătoare smart, tv smart etc. (50%) şi sisteme smart - sisteme de supraveghere sau automatizări smart (43%). Peste o treime (38%) din totalul celor chestionaţi au spus că ar investi în automatizarea unei uşi. De asemenea, siguranţa şi confortul reprezintă criterii importante pentru 53% dintre cei care vor dispozitive smart pentru casă, în timp ce eficienţa energetică se află pe locul doi, fiind menţionată de către 4 din 10 respondenţi. Potrivit sursei citate, persoanele care declară că îşi doresc să integreze dispozitive inteligente în propria locuinţă cred că folosirea acestora contribuie la un trai mai confortabil (56%), precum şi la optimizarea spaţiului de acasă/eliminarea surplusului (47%), respectiv planificarea consumului şi reducerea risipei alimentare (46%). Datele centralizate în cercetarea de specialitate arată că aproximativ 42% dintre locuinţele din ţara noastră au deja integrate dispozitive inteligente, sufrageria fiind pe primul loc, cu mai mult de jumătate dintre opţiuni (52%). Topul este completat de bucătărie (25%) şi dormitor (28%). Sezonul acesta casa redevine acasă, după agitaţia provocată de mutarea birourilor în propriile locuinţe.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional