Toate blocurile din Sectorul 3 vor fi reabilitate termic
F.A. Investiţii / 01 septembrie 2012
Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe este cel mai important proiect de investiţii aflat în derulare în Sectorul 3 din Capitală.
Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, ne-a declarat: "Mi-am propus ca toate cele peste 2.000 de blocuri din Sectorul 3 să fie reabilitate în maximum 5 ani. În momentul la care am preluat mandatul de primar fuseseră finalizate doar 37 de blocuri, ceea ce situa Sectorul 3 pe ultimul loc la nivelul Capitalei. Acum avem prinse în program, în diverse stadii de execuţie, un număr de 224 de blocuri. Pentru alte aproximativ 800 de blocuri a fost demarată procedura preliminară începerii lucrărilor".
Un alt proiect important pentru Sectorul 3 vizează reabilitarea Complexului Educaţional Lauder, proiect evaluat la 80 de milioane de lei. Acesta presupune consolidarea şi modernizarea clădirii principale, precum şi construirea de la zero a unei clădiri noi. Finanţarea provine din bugetul local.
La nivel de studii de fezabilitate, Primăria Sectorului 3 mai avea în derulare la mijlocul lunii august alte două proiecte importante, respectiv construirea unei parcări şi a unui spaţiu de agrement în zona Panait Cerna, precum şi ridicarea unui spital regional.
În luna august toate proiectele aflate în derulare se desfăşurau conform programului.
Urmează investiţii în parcări, creşe noi şi utilităţi
Noul primar al Sectorului 3 îşi propune ca în următorii patru ani de mandat să construiască un spital regional, zece parcări subterane, să extindă suprafaţa spaţiilor verzi din sector şi să asigure un sistem de irigaţii eficient pentru acestea. În paralel, este prevăzută şi extinderea sistemului de monitorizare video din parcuri şi de pe străzi de la 34 de camere de luat vederi în prezent, la 1.000 de camere video. "Pentru toate aceste proiecte vom stabili sursele de finanţare în perioada imediat următoare", afirmă domnul Robert Negoiţă.
O altă prioritate pentru adminsitraţia locală constă în reabilitarea termică a tuturor unităţilor şcolare din Sectorul 3 şi construirea a trei creşe noi. Astfel, în incinta Grădiniţelor nr. 196 şi nr. 241 vor fi construite două creşe dotate cu săli multifuncţionale (sală de festivităţi, sală de şedinţe), cabinete medicale, spaţii de primire, grupuri sanitare, spaţii de joacă pentru copii, alei pentru aprovizionare, pichete de intervenţie pentru incendii, platforme pentru colectare şi evacuare gunoi, teren plantat cu arbori şi gazon. Acestea vor fi finalizate în 2013, finanţarea fiind asigurată cu bani de la buget şi dintr-un credit. În cazul celorlalte proiecte costurile şi durata de implementare urmează să fie stabilite în stadiile preliminare de demarare a lor, precizează domnul Negoiţă.
De asemenea, una dintre priorităţile Primăriei se referă la dezvoltarea infrastructurii rutiere, mai ales în zonele rezidenţiale, prin introducerea de reţele de alimentare cu apă, canalizare şi sistematizarea rutieră.
Primăria Sectorului 3 ia în calcul şi posibilitatea demarării unor proiecte prin parteneriat public-privat. "În primele luni ale mandatului m-am concentrat pe efectuarea unei analize a activităţii Primăriei şi pe identificarea problemelor urgente la nivelul Sectorului 3. În perioada următoare vom analiza cu atenţie oportunitatea începerii unor proiecte prin parteneriat public-privat", afirmă primarul Sectorului 3.
Edilul oferă asigurări potenţialilor investitori că va face tot posibilul pentru urgentarea procedurilor de demarare a proiectelor de investiţii.