Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Turism montan: Zona centrală a Buşteniului se modernizează prin opt investiţii majore

F.A. Investiţii /

 Turism montan: Zona centrală a Buşteniului se modernizează prin opt investiţii majore
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Staţiunea montană Buşteni din judeţul Prahova este în plină dezvoltare, în parte şi ca urmare a accesării fondurilor europene. În acelaşi timp, staţiunea continuă să atragă investiţii private în case de vacanţă, în primele patru luni ale acestui an fiind eliberate şase autorizaţii de construire pentru locuinţe, după cum ne-a spus primarul oraşului Buşteni, domnul Emanoil Savin.

    În prezent este în curs de desfăşurare proiectul privind "Modernizarea infrastructurii şi creşterea calităţii serviciilor turistice în staţiunea Buşteni".

    Lucrările constau în modernizarea zonei centrale a staţiunii prin realizarea a opt investiţii:

    - lucrări de reabilitare a străzii Alpiniştilor,

    - lucrări de amenajare a parcurilor şi a locului de joacă pentru copii: parcul Contemplativ, parcul din pădurea de pini, parcul central Buşteni, spaţiu de joacă pentru copii,

    - lucrări de construcţie a unui amfiteatru în aer liber,

    - lucrări de construcţie a centrului polivalent,

    - lucrări de construcţie a sălii de sport pentru activităţi indoor,

    - lucrări de amenajare a instalaţiei de iluminat a pârtiei Kalinderu,

    - lucrări de construcţie a unei mini grădini botanice şi amenajarea expoziţiei permanente cu exemplare unice din parcul natural Bucegi,

    - lucrări de construcţie a pavilionului muzical.

    Valoarea proiectului, conform contractului de finanţare, este de 15,19 milioane lei.

    Proiectul este finanţat din fonduri structurale şi cofinanţat din bugetul local 50%. Perioada de implementare este de 32 luni.

    Conform anunţului de atribuire a lictiaţiei publicat în 6 mai 2011, câştigătorul licitaţiei a fost desemnată firma "Glacial Prod" SRL din Popeşti Leordeni, valoarea contractului fiind de 11.537.035 lei (TVA inclus), contractul putând fi subcontractat.

    În luna aprilie a acestui an, se pare ca Ministerul Finanţelor a aprobat ca Primăria Buşteni să se împrumute cu 8,49 milioane de lei, aceasta deşi este îndatorată peste limita legală de 30% dar având în vedere că trebuie să cofinanţeze un program finanţat cu fonduri europene.

    Continuă dezvoltarea domeniului schiabil Kalinderu

    În ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului schiabil Kalinderu Buşteni, primarul Emanoil Savin ne-a spus că în acest an continuă următoarele lucrări:

    Amenajarea unui patinoar artificial permanent în aer liber. Valoarea estimată a investiţiei este de 2,28 milioane lei.

    Extinderea instalaţiei de nocturnă Kalinderu II. Valoarea investiţiei este de 1,6 milioane lei.

    Baby-lift, pârtie artificială şi bandă transportoare pentru pârtie de sanie Kalinderu II - achiziţie/montaj. Valoarea investiţiei este de 1,225 milioane lei.

    Dotarea cu patru tunuri pentru produs zăpadă artificială, valoarea estimată a investiţiei fiind de 960.000 lei.

    Drumuri de acces

    Speranţele autorităţilor locale din Buşteni pentru modernizarea drumurilor sunt legate de implementarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Este vorba de modernizarea drumului de acces DC132: DN1-Cabana Gura Diham - oraşul Buşteni şi modernizarea drumului de acces Zamora - Baiului.

    Însă, actualul ministru al Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, a anunţat în luna mai că programele aflate în derulare prin PNDI vor fi închise în iunie. În urma negocierilor cu FMI, urmează ca MDRT să propună din iulie, pentru acest program, proiecte precum reabilitarea termică a locuinţelor sau reabilitarea centrelor istorice.

    Azuga

    Primăria oraşului Azuga şi-a propus ca în acest an să demareze lucrările pentru amenajarea pârtiei de schi Cazacu, zona superioară, inclusiv legătura cu staţia superioară de telegondolă. Valoarea estimată a investiţiei este 679.641 lei, inclusiv TVA, iar procedura de achiziţie lucrare era în derulare la jumătatea lunii mai.

    În acelaşi stadiu de derulare a procedurii de achiziţie se afla şi investiţia pentru amenajarea parcării din str. Valea Azugii nr. 3, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 211.824 lei.

    De asemenea, Primăria Azuga mai are în vedere tot pentru acest an o îmbunătăţire a condiţiilor de funcţionare a instalaţiei de zăpadă artificială, etapa I. Valoarea estimată totală a lucrărilor şi echipamentelor necesare este de 1.441.490 lei, documentaţa de achiziţie fiind în curs de pregătire.

    În prezent, se derulează contractul cu firma SC Privacons SRL care, pe parcursul a doi ani, reabilitează şi modernizează reţeaua de străzi a oraşului Azuga, cu o lungime de 10,194 km.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional