Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Uşi glisanteDeschide uşa, ascunzând-o...

F.A. Amenajări /

Uşă glisantă model "Doppio"

Uşă glisantă model "Doppio"

Cu ajutorul uşii glisante cu ascundere în perete câştigăm spaţiu

Să ţi se "deschidă" o uşă înseamnă, metaforic vorbind, să ai noroc şi cât mai multe şanse de reuşită. Practic, orice uşă poate fi deschisă. Dar câţi dintre noi nu am deschis o uşă şi nu am lovit-o de un corp de mobilier? Câţi nu am avut probleme de genul: uşa se deschide în interior şi îmi ocupă din spaţiu sau mă încurcă în amenajarea încăperii sau uşa se deschide în exterior şi este posibil să lovesc pe cineva şi lista de astfel de situaţii poate continua. Dar dacă deschiderea unei uşi ar fi făcută altfel decât până acum? Cum ar fi dacă, atunci când deschidem o uşă, o facem să dis-pară, să o ascundem... Cum vi se pare ideea? Atunci cu siguranţă că vom avea şansa să mobilăm încăperea fără a mai lua în calcul unghiul de deschidere al uşii.

Această idee au avut-o italienii de la firma "Spazio Plus". Astfel, sistemele pentru uşi glisante de interior cu ascundere în perete, fără şină jos sunt comercializate în ţara noastră de societatea "Romita Promotion" SRL din Bucureşti ca unic importator.

Uşile glisante sunt confecţionate din tablă de oţel zincat, cu o grosime consis-tentă şi nervuri adânci, prevăzute, de asemenea, cu un grilaj din oţel zincat pe peretele extern, care formează o bază optimă pentru zidărie sau pentru panourile de gips carton dispuse de-a lungul.

Sistemele uşilor ultramoderne ar trebui prevăzute încă din faza de proiect a locuinţei, dar celelalte modele, mai simple, pot fi montate şi după finisarea locuinţei sau când reamenajaţi.

Producătorii uşilor de acest tip se adresează atât segmentului rezidenţial, cât şi comercial putând fi montate atât în apartamente, vile, pensiuni, hoteluri, spaţii comerciale, birouri cât şi pe nave maritime.

Cu ajutorul uşii glisante cu ascundere în perete câştigăm spaţiu

Sistemul este unul practic şi modern şi permite transformarea unei uşi normale de interior, într-un sistem de uşă glisantă care dispare în interiorul peretelui. De câte ori nu a trebuit să regândim amenajarea unei întregi camere din cauza unei singure uşi care ne ocupa din spaţiu şi niciun corp de mobilier nu putea fi pus lângă ea din cauza sistemului de deschidere în interiorul camerei? Cel mai mare avantaj al acestui sistem este acela că rezolvă problemele spaţiilor în case şi imobile oferindu-ne libertate în amenajare.

Metoda de aplicare este simplă şi rapidă, nefiind nevoie de persoane specializate pentru montarea sistemului. Acest sistem nu are limite de aplicare, în func-ţie de spaţiul unde se doreşte a fi montat.

Modul de acţionare este mecanic iar sistemul de glisare are garanţie pe viaţă. Greutatea întregului sistem este de 25 kg.

Modele şi dimensiuni

Momentan, societatea "Romita Promotion" comercializează doar două modele de uşi glisante: sistemele pentru uşi glisante simple (modelul Base) şi sistemele pentru uşi glisante duble (modelul Doppio).

În funcţie de cerinţele clienţilor, societatea poate importa, la comandă, alte modele de uşi glisante cum ar fi modelele Sesamo şi Ulise destinate ieşirii în terase sau balcoane, modelul Comodo pentru două băi alăturate sau modelul Giotto pentru uşi semirotunde.

Dimensiunile unui sistem pentru modelul simplu sunt de 600 cm x 2100 cm, 700 cm x 2100 cm, 800 cm x 2100 cm, 900 cm x 2100 cm iar cele ale unui sistem pentru modelul dublu sunt de 1200 cm x 2100 cm, 1400 cm x 2100 cm, 1600 cm x 2100 cm, 1800 cm x 2100 cm.

Greutatea unei uşi montate cu acest sistem de glisare poate varia între 80 şi 160 kg.

Cele mai multe solicitări din partea clienţilor au fost înregistrate pentru modelele simple şi duble.

Preţuri de comercializare

Societatea "Romita Promotion" SRL din Bucureşti practică următoarele preţuri de comercializare pentru uşile glisante cu ascundere în perete: 190 de euro fără TVA pentru un sistem simplu şi de 380 de euro, fără TVA pentru un sistem dublu. Pentru celelalte modele de uşi preţul poate fi negociat atunci când este lansată comanda.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional