Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Vaslui: Managementul deşeurilor, cea mai mare alocare de fonduri

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Resursele financiare ale Consiliului Judeţean Vaslui se vor îndrepta în acest an în primul rând spre implementarea proiectelor de management al deşeurilor şi de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

    Ambele beneficiază de finanţare europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondurile prevăzute pentru acest an pentru proiectul de management al deşeurilor sunt de 116,85 milioane lei iar pentru lucrările la spital de 35,62 milioane lei, potrivit domnului Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

    Mai mult de 70% din bugetul de investiţii este alocat pentru lucrări în continuare

    Investiţiile finanţate din bugetul local al judeţului pe anul 2013 se vor ridica în acest an la suma de 26,45 milioane lei. Pentru continuarea proiectelor demarate în alţi ani au fost alocate 18,83 milioane lei iar pentru lucrări noi 9,52 milioane lei.

    Pe capitole de investiţii cele mai multe fonduri vor merge către capitolul "Protecţia mediului", 18,53 milioane lei, pentru capitolul "Sănătate" au fost alocate 2,39 milioane lei, capitolul "Asigurări şi Asistenţă Socială" a primit 2,13 milioane lei, iar "Transporturile" 2,7 milioane lei.

    Din fondurile alocate pentru protecţia mediului cele mai importante proiecte finanţate sunt:

    - Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi oraşul Negreşti (finanţare 2013: 5,65 milioane lei);

    - Sistem integrat de management al deşeurilor solide din judeţul Vaslui (finanţare 2013: 7,38 milioane lei). Din această sumă, pentru construirea centrului de management integrat al deşeurilor din Roşieşti a fost alocată valoarea de 2,85 milioane lei, pentru construirea staţiei de transfer Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti şi a platformelor de colectare selectivă a fost alocată suma de 2,65 milioane lei, iar pentru închiderea depozitelor existente de la Bârlad, Huşi şi Negreşti a fost alocată valoarea de 1,86 milioane lei. Totodată pentru susţinerea proiectului de management al deşeurilor au fost alocate din buget 4,29 milioane lei la capitolul "Alte cheltuieli de investiţii".

    Investiţii finanţate din sume defalcate din TVA

    Lucrările finanţate din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru drumuri şi poduri judeţene se vor ridica în 2013 la suma de 9,14 milioane lei. Din aceaste fonduri, pentru lucrări de întreţinere curentă a drumurilor a fost alocată suma de 6,27 milioane lei, iar pentru investiţii 2,7 milioane lei, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui.

    De cele mai multe fonduri va beneficia proiectul de reabilitare a drumului DJ 244 K : DN 24 (Muntenii de Sus - Tanacu - Bălţaţi - Crăsnăşeni - Leoşti - Vineţeşti - Olteneşti - Zgura km 18+170-34+610). Se vor realizara lucrări pe o lungime de 16,44 km de drum, din sumele defalcate din TVA pentru acest proiect fiind alocate 1,8 milioane lei.

    Investiţii din fonduri europene

    Alte proiecte relevante implementare în acest an cu finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională sunt:

    - Reabilitarea şi modernizarea drumului interjudeţean DJ 248 Iaşi - Vaslui (alocare 2013 - 6 milioane lei);

    - Reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare Centrul de asistenţă medico-socială Codăeşti (alocare 2013 -960.850 lei).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional