Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Volumul lucrarilor de constructii s-a redus in primul semestru

A.D. Perspective /

Volumul lucrarilor de constructii s-a redus in primul semestru

Volumul lucrarilor de constructii a cunoscut in luna iunie a anului curent o crestere de 10,2% (serie bruta), dar o diminuare de 2,4% (serie ajustata) fata de luna precedenta.

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta (cu 4,7%), cat si ca serie ajustata (cu 2,6%), potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Raportat la primul semestru din 2013 fata de aceeasi perioada din 2012, volumul lucrarilor de constructii s-a redus ca serie bruta si ca serie ajustata cu 6,8%, respectiv cu 7%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-au inregistrat scaderi de 17,1% (serie bruta) si de 16,2% (serie ajustata). Cresteri au fost inregistrate in schimb la lucrarile de reparatii capitale (+27,4% serie bruta; +32,3% serie ajustata) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10,8% serie bruta; 8,1% - serie ajustata).

Conform aceleiasi surse, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor s-a redus la constructiile ingineresti (cu 8,8% serie bruta; 10,5% serie ajustata). La cladirile nerezidentiale a scazut (cu 3,6% ca serie bruta; 1,2% ca serie ajustata). In cazul cladirilor rezidentiale volumul a inregistrat o scadere de 1,5% ca serie bruta, dar o crestere de 0,4% ca serie ajustata.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional