Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vrancea: Managementul deşeurilor atrage cele mai multe fonduri

F.A. Investiţii /

Vrancea: Managementul deşeurilor atrage cele mai multe fonduri
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul de investiţii pe anul 2013 al Consiliului Judeţean Vrancea se ridică la suma de 112,7 milioane lei. Cele mai importante surse de finanţare sunt programele europene prin care s-au alocat pentru acest an 68,38 milioane lei, excedentul anilor precedenţi în valoare de 29,27 milioane lei, bugetul de stat, 7,5 milioane lei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice 6 milioane lei.

    Cea mai mare partea a fondurilor va fi utilizată pentru lucrări în continuare,105 milioane lei. Către lucrări noi se vor îndrepta doar 786.000 lei.

    Managementul deşeurilor şi transporturile sunt principalele direcţii pentru dezvoltare

    Cel mai mare proiect implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi este "Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Vrancea". Proiectul are o valoare totală de 182,16 milioane lei din care pentru acest an a fost prevăzută suma de 72,15 milioane lei.

    Sume importante vor fi investite în acest an şi în transporturi, 20,34 milioane lei.

    Proiectul de reabilitare a DJ 204 E (km 24+200- km 43+050 Mărăşeşti-Panciu) se ridică la suma de 44,43 milioane lei din care pentru 2013 au fost aprobate cheltuieli de 12,4 milioane lei.

    De asemenea, se vor executa lucrări de modernizare în valoare de 51,15 milioane lei pe DJ 205 E, Bizigheşti-Vidra (km 15+663-45+255), din care pentru acest an a fost alocată suma de 4,09 milioane lei.

    În implementare se află şi proiectul de modernizare a DJ 205 K, Răcoasa- Mărăşti (km 0+000-4+800). Valoarea proiectului este de 7,14 milioane lei din care pentru 2013 a fost alocată suma de 2 milioane lei.

    Proiectul de consolidare şi restaurare a Prefecturii Putna continuă cu fonduri minime

    Lucrările de consolidare şi restaurare a imobilului prefecturii Putna vor continua în acest an. Valoarea totală a proiectului se ridică la 16,9 milioane lei, însă valoarea lucrărilor care vor fi realizate în acest an este de 500.000 lei.

    Lucrări de reabilitare a două centre de educaţie incluzivă

    În cadrul Centrului pentru Educaţie Incluzivă "Elena Doamna" din Focşani se realizează lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelelor exterioare termice, apă rece, apă caldă, incendiu, canalizare şi iluminat exterior. Investiţia totală se ridică la 4,55 milioane lei, din care 1,9 milioane lei reprezintă fondurile alocate pentru acest an.

    Totodată se află în implementare un proiect de modernizare a centrului în valoare de 11,96 milioane lei, pentru lucrările din anul 2013 din bugetul de investiţii au fost alocate 2,4 milioane lei.

    În implementare se află totodată proiectul de consolidare, modernizare şi dotare cu echipamente didactice a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicăneşti. Proiectul are o valoare de 3,88 milioane lei, dar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an au fost alocaţi doar 150.000 lei.

    La Focşani va fi înfiinţat şi un centru social cu destinaţie multifuncţională. Proiectul de construire şi amenajare a centrului "Sf. Teodor" se ridică la suma de 3,33 milioane lei.

    Pentru această investiţie pentru 2013 a fost alocată suma de doar 320.000 lei.

    6 milioane lei vor fi investite într-un proiect turistic

    În cadrul capitolului de investiţii "cultură, recreere, religie" cea mai mare sumă, 6 milioane lei, a fost alocată în acest an proiectului "Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial". Investiţia se ridică la o valoare totală de 21,21 milioane lei. Lucrările au ca scop restaurarea, consolidarea, reabilitarea şi introducerea într-un circuit turistic a mausoleelor de la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti, Soveja cât şi alte monumente de factură istorică şi religioasă. Traseul de glorie cuprinde localităţile Focşani-Mărăşeşti-Panciu-Străoane-Varniţa-Mărăşti-Soveja.

    Totodată, se vor realiza lucrări de amenajare şi extindere a sediului Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea. Valoarea proiectului este de 3,19 milioane lei, lucrările ce vor fi realizate în 2013 ridicându-se la 500.000 lei.

    În acest an vor fi continuate totodată lucrările la Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional