Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

WIZMO.RO:"Preţurile chiriilor au crescut cu până la 25%, comparativ cu lunile de vară"

R.R. Piaţa Imobiliară /

"Preţurile chiriilor au crescut cu până la 25%, comparativ cu lunile de vară"

Preţurile chiriilor cresc, în fiecare an, începând din luna septembrie, în centrele universitare, cu până la 25%, comparativ cu lunile de vară, aşa cum s-a întâmplat şi în 2017, potrivit unui comunicat al platformei imobiliare Wizmo.ro.

Analistul imobiliar Radu Zilişteanu, ne-a declarat, ieri, că acest fenomen are loc pe fondul vârfurilor de cerere din această perioadă, piaţa imobiliară fiind una sezonieră, cu preţuri care cresc primăvara şi toamna, în special, dar care scad vara şi iarna.

Potrivit domniei sale, acest fenomen era unul tipic, obişnuit, în anii anteriori lui 2008, înainte de boom-ul imobiliar.

"După criză, majorările nu au mai fost atât de însemnate, iar anul acesta este primul în care creşterea este atât de mare. Aceasta este singura perioadă din an când chiriile cresc şi denotă o revenire la parametrii chiriilor de dinainte de anul 2008", a mai afirmat domnul Zilişteanu.

Analistul imobiliar a menţionat că îi sfătuieşte pe cei care vor să îşi găsească o locuinţă cu chirie, să caute din timp, încă din lunile de vară.

Conform Wizmo.ro, proximitatea faţă de metrou, de mijloace de transport în comun sau centre universitare reprezintă un aspect important în alegerea unei chirii.

"Cei care aleg să studieze în Bucureşti, caută proprietăţile situate cât mai central (Universitate, Romană), unde preţurile chiriilor sunt între 400 şi 550 de euro la apartamentele de 2 camere. Pe locul doi se află locuinţele situate în apropierea staţiilor de metrou, în special cele de pe magistrala Pipera-Berceni, unde chiria costă aproximativ 500 de euro pentru 3 sau chiar 4 camere", a declarat Monica Răschitor, Director General Silver House Invest.

Conform agenţiei imobiliare CAI, perioada de vârf în evoluţia preţului chiriilor este octombrie-noiembrie, interval în care acesta poate creşte chiar şi cu 35%, în funcţie de locaţia imobilului şi dotările acestuia, iar bugetele alocate chiriilor de către studenţi variază de la 90 de euro la 180 de euro, mai notează comunicatul.

"Bugetul lunar alocat chiriei de către un student este, în medie, de aproximativ 90 de euro în Braşov, 100-110 euro în Constanţa, 180 euro în Cluj şi 150 euro în Bucureşti, în situaţia clasică în care apartamentul este împărţit de mai multe persoane. Aproximativ 80% dintre studenţi aleg să locuiască cu cel puţin încă un coleg, iar proprietăţile preferate sunt apartamentele de 2 sau 3 camere", a spus Ştefan Pop, Director General CAI Imobiliare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional