Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Wolf Theiss, consultanţi legali în tranzacţia dintre Smartown Investment şi Swan Office Park

Mathias Klein Piaţa Imobiliară /

Wolf Theiss, consultanţi legali în tranzacţia dintre Smartown Investment şi Swan Office Park

Smartown Investment a încheiat contractul de vânzare cumpărare pentru complexul de birouri Swan Office Park, aflat sub administrarea CITR - Casa de Insolvenţă Transilvania. Echipa de avocaţi Wolf Theiss, condusă de către Ciprian Glodeanu, coordonator al departamentului de Real Estate, a asistat cumpărătorul în această tranzacţie, potrivit unui comunicat al firmei de avocatură.

Licitaţia de vânzare a proiectului de birouri de clasă A, Swan Office & Technology Park din Pipera - Tunari, a fost organizată de CITR. Acesta a fost prezentat de către CITR majorităţii investitorilor importanţi de pe piaţă, ce include 26 de naţionalităţi.

Potrivit comunicatului, compania Smartown Investments, deţinută de Topmost Investments şi reprezentată de Nicolas Treppides, şi-a adjudecat proiectul de birouri intrat în insolvenţă în 2013, în data de 14 octombrie 2016. Preţul de achiziţie a fost de 30,3 milioane euro, cu aproximativ 50% mai mult decât preţul aprobat iniţial de creditori.

Ciprian Glodeanu, Partener şi coordonator al departamentului de Real Estate, a precizat: " Sunt încântat că prin această tranzacţie echipa de real estate a Wolf Theiss Bucureşti a depăşit pragul de 200 milioane de euro ca imobile tranzacţionate sau finanţate în 2016 şi având în vedere tranzacţiile la care lucrăm în prezent, chiar am putea dubla această sumă până la sfârşitul anului".

Echipa Wolf Theiss care a asistat cumpărătorul în această tranzacţie a fost formată din Ciprian Glodeanu (partener), Radu Simion (senior associate) şi Anca Alexandrescu (associate).

Proiectul Swan Office & Technology Park include trei clădiri, cu două niveluri subterane, parter şi cinci etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 29.124 metri pătraţi. Suprafaţa maximă pe etaj este de 2.933 metri pătraţi.

La momentul lansării, complexul a ocupat doar 35% din gradul total de ocupare, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care dezvoltatorul, care contractase credite bancare, a intrat în insolvenţă. La momentul vânzării însă suprafaţa închiriată era de 78%.

Înfiinţată în 1957, Wolf Theiss este o firmă de avocatură din Europa Centrală şi de Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. În cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, îşi desfăşoară activitatea 340 de avocaţi care acordă consultanţă pentru societăţi comerciale locale şi internaţionale, cu operaţiuni în domeniul industrial, comerţ şi servicii, precum şi pentru bănci şi societăţi de asigurare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional