Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

11 constructori sunt suspectati de trucarea licitatiilor pentru drumuri

A.D. Legea /

11 constructori sunt suspectati de trucarea licitatiilor pentru drumuri

11 mari companii de constructii sunt investigate de Consiliul Concurentei pentru o posibila trucare a unor licitatii vizand intretinerea strazilor din Bucuresti, au anuntat reprezentantii Consiliului.

Cele 11 companii investigate sunt: Tehnologica Radion, Euro Construct Trading 98, Straco Grup, Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 (Delta A.C.M. 93), Pro Cons XXI , RCV Global Group, Swietelsky Construcţii Feroviare, Strabag, Eurovia-Construct Internaţional, Global Service Proiect şi Drum Concept.

Companiile au participat la procedura de achizitie publica organizata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) prin Administratia Strazilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrari "Intretinerea si administrarea unor strazi din Bucuresti. Atribuirea contractelor cadru s-a făcut prin organizarea a 6 licitatii corespunzatoare celor sase sectoare. Valoarea totala estimata a contractelor incheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011 -2014, este de 1,46 miliarde lei, fara TVA (aproximativ 347 milioane euro).

"Avem indicii ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la cele sase licitatii, fara sa se concureze in mod real. In acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotatie. Este foarte important sa depistam si sa corectam disfuncţionalitatile din acest domeniu, astfel incat in final sa avem o cheltuire eficienta a fondurilor publice" a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurenţei.

In cadrul investigatiei declansate de Consiliul Concurentei au avut loc inspectii inopinate la companiile vizate.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional