Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

A intrat in vigoare Directiva EIA codificata

A.D. Legea /

Directiva privind evaluarea impactului asupra mediului (EIA) si cele trei revizuiri ulterioare ale acesteia au fost reunite de Comsia Europeana sub forma directivei EIA codificate. Textul acesteia a fost transpus ca Directiva 2011/92, a anuntat Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

"Directiva EIA este un instrument important pentru abordarea aspectelor de mediu in cadrul elaborarii proiectelor de constructie. Modificarile vizeaza simplificarea formatului directivei, facand-o mai clara din punct de vedere juridic, mai accesibila si mai usor de aplicat", a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik.

Directiva EIA şi toate modificarile ulterioare ale acesteia constituie in prezent un singur act legislativ, fara nicio modificare a dispozitiilor sale initiale. Nopua versiune a intrat in vigoare pe 17 februarie 2012.

Procesul de revizuire a Directivei EIA se va incheia in cursul anului 2012, atunci cand Comisia Europeana isi va prezenta propunerea privind revizuirea directivei codificate. Viitoarele modificari se vor concentra mai degraba asupra continutului directivei, decat asupra formatului acesteia.

Evaluarea de mediu este o procedura care asigura faptul ca impactul pe care proiectele de constructie (baraje, autostrazi, aeroporturi, fabrici, proiecte energetice etc.) il au asupra mediului sunt evaluate si luate in considerare inainte ca autoritatea competenta a statului membru in cauza sa formuleze o decizie cu privire la aprobarea proiectului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional