Producatorul de materiale de constructii AdePlast a ajuns, dupa primele 10 luni din 2013, la o cifra de afaceri de 50 milioane de euro (228,42 milioane lei), depasind cifra totala de afaceri a anului trecut cu aproximativ 23%. Fata de luna octombrie 2012, compania a inregistrat o crestere de 39% si s-a mentinut in prognoza de la inceputul anului, ne-a declarat Marcel Barbut, presedinte si proprietar AdePlast.
Aceste rezultate au fost atinse dupa investitii de peste 23 de milioane de euro desfasurate in 2013, in urma carora compania a adaugat in portofoliul sau industrial patru noi fabrici.
Pentru anul viitor, presedintele AdePlast se asteapta la o crestere suplimentara a cifrei de afaceri. "Mizam in continuare pe o crestere a cifrei de afaceri in 2014 fata de anul curent, pentru ca ne bazam pe aportul noilor capacitati de productie puse in functiune in acest an si pe avantajele competitive majore pe care le avem pe piata din Romania. De asemenea, vom avea un focus sustinut catre pietele externe", afirma Marcel Barbut.
Compania va continua procesul investitional, prin demararea constructiei si punerii in functiune a unei fabrici de vata bazaltica pe platforma industriala de langa Ploiesti.
Costurile de productie s-ar putea majora in 2014
In ansamblu, piata materialelor de constructii si finisaje a suferit o contractie in acest an de circa 5%, estimeaza proprietarul AdePlast.
Faptul ca 2013 nu a fost un an electoral s-a vazut imediat in nivelul mai scazut al investitiilor. Mai mult decat atat, arieratele provocate de autoritati au luat amploare, multe dintre lucrarile de investitii efectuate anul trecut fiind platite cu multe luni de intarziere, unele nefiind achitate nici pana in prezent, subliniaza domnul Barbut.
Pentru a raspunde provocarilor pietei, strategia adoptata de companie a vizat diversificarea gamei de produse si accesarea in forta a tuturor canalelor de distributie disponibile.
In opinia presedintelul AdePlast, daca nivelul investitiilor nu va creste si daca proiectele mari, cum sunt termoizolarile, nu se vor debloca, piata materialelor de constructii si finisaje se va confrunta la inceputul anului viitor cu o crestere majora a preturilor de productie si, implicit, cu o contractie.