Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

AdePlast tot va construi fabrica de vata bazaltica

A.D. Companii /

AdePlast tot va construi fabrica de vata bazaltica

Planurile de investitii ale producatorul de materiale de constructii AdePlast vor continua in pofida recentului esec al ofertei de vanzare de actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti.

Fabrica de vata bazaltica, pe care compania intentiona sa o construiasca cu finantarea atrasa pe Bursa, oricum se va construi, a afirmat Bogdan Pirvu, directorul diviziei de vopsele in cadrul AdePlast.

Compania a identificat deja surse alternative de finantare. In acest sens, AdePlast a solicitat inclusiv scheme de ajutor de stat in valoare de aproximativ 7 milioane de euro. "Vom deveni un jucator important si pe aceasta piata (n.r. a vatei minerale)", a mai spus domnul Pirvu.

In opinia sa, insuccesul demersului de listare la Bursa reprezinta o pierdere inclusiv pentru economia romaneasca in general, avand in vedere ca piata de capital autohtona este in continuare dominata de oferta companiilor de stat.

AdePlast a realizat investitii de 23 milioane de euro doar in ultimii doi ani, compania tintind cresterea cotei de piata. De altfel, in primele 9 luni ale anului curent, AdePlast si-a majorat cifra de afaceri cu 40%, iar indicatorul de profit a inregistrat valori foarte bune, a adaugat Bogdan Pirvu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional