Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Afacerile grupului hotelier Danubius au crescut în acest an cu 20%, la 36 milioane lei

Ioana Dogaru Companii /

Afacerile grupului hotelier Danubius au crescut în acest an cu 20%, la 36 milioane lei

Cifra de afaceri a grupului hotelier Danubius Sovata a crescut în acest an cu 20%, la 36 milioane lei, a anunţat luni compania cu activăţi în turismul medical balneoclimateric, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Cele trei hoteluri ale grupului, Danubius Health Spa Resort Sovata, Danubius Health Spa Resort Bradet şi Hotel Făget, au cazat în acest an 43.000 de turişti, din care peste 32.000 au fost români şi 12.000 turişti străini, precizează comunicatul.

Reprezentanţii grupului spun că, de regulă, turiştii români stau 3 - 4 zile, pe când turiştii străini aleg pachete de minimum o săptămână la spa.

"Clientul spa poate să fie client de weekend, care vine din oraşele mari ale ţării, sau poate să fie o mamă sau un tată care vine împreună cu famila la relaxare şi a ales hotelul nostru pentru spa. Turiştii români petrec 3 - 4 zile la noi, pe când turiştii străini vin de obicei pentru minim o săptămană la spa. În timpul verii, spa-ul nu are atât de mare importanţă fiindcă turiştii cazaţi la noi beneficiază de intrare liberă la ştrandurile Lacul Ursu şi lacul Aluniş. Turiştii care vin la Sovata sunt atraşi de apa atât în timpul verii, cât şi iarna. Apa din lacurile sărate îi atrage vara, iar apa din piscine iarna. Faptul că la centrul spa se poate face baie în apa sărată din lacul Ursu pe tot timpul anului conferă hotelurilor o atractivitate deosebită."consideră Erik Szoboszlai, Director de Vânzări la Danubius Health Spa Resort Sovata.

Grupul a anunţat totodată renovarea Hotelului Făget, care urmează să devină un hotel de trei stele pentru grupuri şi turişti individuali cu bugete mai restrânse, respectiv construcţia unei piscine exterioare, precum şi amenajări ale ştrandului Lacul Ursu.

Danubius Hotels Group are un portofoliu de 56 hoteluri, în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia şi România. În perioada 2003 - 2014, grupul a investit în România 21,4 milioane euro, aminteşte sursa citată.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional