Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Aqua City, un cartier rezidenţial bazat pe apă

Piaţa Imobiliară /

Aqua City, un cartier rezidenţial bazat pe apă
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Complexul va avea şase blocuri, cu 2.073 de apartamente, în total

    Viitorii locatari din Aqua City, un nou proiect rezidenţial ce urmează să fie construit în Capitală, vor avea apă potabilă la robinet izvorâtă exact din subsolurile terenului pe care este amplasat. Ansamblul imobiliar este situat în Giuleşti, în proximitatea Lacului Morii.

    Adrian Rus, reprezentant al proiectului, prezent la Târgul Naţional Imobiliar (TNI), ne-a declarat: "Aqua City este bazat pe apă pentru că pe acest teritoriu am moştenit un izvor de apă potabilă. Acest teren, inclusiv izvorul, au fost în proprietatea fostei fabrici de mobilier Silvarom, care a fost achiziţionată de dezvoltatorii care au demarat proiectul Aqua City. Ei s-au gândit ca acest izvor de apă potabilă să fie folosit pentru a capta, filtra şi duce apa în casele fiecăruia dintre cei care vor cumpăra o locuinţă aici. După calculele noastre, pentru un apartament de două camere, acest aspect implică o economie de circa 25.000 de euro, în decurs de 30 de ani, adică 30-40% din valoarea apartamentului. Deşi apa potabilă va fi asigurată de izvor, cartierul este conectat la reţeaua de utilităţi publice".

    Potrivit domniei sale, complexul va număra şase blocuri, cu 2.073 de apartamente în total, dispuse pe 7, 10 şi 11 etaje.

    Conform domnului Adrian Rus, proiectul este structurat în trei faze, prima urmând să fie demarată luna aceasta, având ca termen de finalizare sfârşitul lunilor martie-aprilie 2020. Prima fază prevede ridicarea a două imobile, cu 677 de apartamente, a mai menţionat domnia sa, adăugând: "Vom încerca să lăsăm o diferenţă de circa 1 an şi 2-3 luni între demararea şi finalizarea construcţiilor. Practic, faza doi ar trebui să fie finalizată undeva la mijlocul lui 2021, iar pentru faza trei ne gândim undeva în 2022, dar acestea sunt doar estimări".

    Complexul este prevăzut atât cu garsoniere, cât şi cu apartamente de două şi trei camere, ne-a mai spus reprezentantul Aqua City.

    "Avem un singur tip de garsonieră, la preţul de 42.000 de euro (cu TVA de 5% inclus, la toate preţurile). Suprafaţa construită este de 42 de metri pătraţi, iar cea utilă este de 34 de metri pătraţi. Sunt 7 tipuri de apartamente cu 2 camere, iar preţurile se încadrează între 64.000 de euro şi 74.000 de euro. În cazul acestor apartamente, suprafaţa construită este de 63,5 metri pătraţi, iar cea utilă de 52,7 metri pătraţi. Avem un singur tip de apartament cu 3 camere, care costă 94.000 de euro, suprafaţa construită fiind de 92 de metri pătraţi, iar cea utilă de 78 de metri pătraţi", ne-a explicat domnia sa.

    Reprezentantul proiectului a mai precizat că locuitorii Aqua City vor fi deserviţi de 2.400 de locuri de parcare supraterane, precum şi de o serie de alte facilităţi precum: spaţii verzi, clădire multifuncţională, supermarket, sală de fitness, piscină etc., fiind un ansamblu pregătit pentru o comunitate de peste 5.000 de persoane.

    În ceea ce priveşte modalitatea de rezervare şi achiziţionare a apartamentelor din complex, Adrian Rus ne-a spus: "O rezervare (un contract de rezervare) costă 500 de euro şi urmează promisiunea de vânzare, care se calculează în funcţie de creditul pe care îl abordează respectivul client. Dacă el cumpără prin Prima Casă are un avans de 5% de dat, dacă este cu credit ipotecar avansul e de 15%, iar dacă banii provin din surse proprii, poate să plătească de la 25% în sus".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional