Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

ARED a vândut 1.800 de apartamente, în Arad şi Oradea

Piaţa Imobiliară /

ARED a vândut 1.800 de apartamente, în Arad şi Oradea
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Arad, Oradea şi Timişoara sunt zonele unde compania ARED urmează să construiască un număr de 490 de apartamente, în acest an.

    Înfiinţată în anul 2005, ARED este o societate membră a Alber Holding, care activează pe piaţa de real estate, fiind cel mai important membru al holdingului, din punct de vedere al cifrei de afaceri şi proiectelor realizate.

    Până în prezent, ARED a vândut peste 1.800 de apartamente în Arad şi Oradea, construind un centru de îngrijire pentru vârstnici şi peste 60.000 mp de hale industriale.

    În prezent, compania dezvoltă mai multe proiecte imobiliare rezidenţiale şi industriale în oraşele Arad şi Oradea.

    ARED a finalizat două din cele patru complexuri rezidenţiale RED, urmând ca în acest an să termine ultimele două proiecte de acest gen. Primele trei ansambluri RED sunt construite în ARAD, în timp ce RED 4 se află în derulare în Oradea.

    Potrivit lui Florin Moş, director de marketing şi vânzări în cadrul companiei, proiectele prevăd apartamente "inteligente" cu una, două, trei sau patru camere, în funcţie de preferinţe şi necesităţi. Apartamentele "inteligente" sunt dotate cu senzori de mişcare, senzori de apă, senzori de fum şi senzori de gaz, iar în cazul unor defecţiuni, proprietarul este alertat prin SMS.

    Florin Moş ne-a precizat: "Apartamentul se comportă asemenea unui robot, putând să oprească apa atunci când detectează scurgeri de apă şi este dotat cu un cronotermostat care permite proprietarului să seteze temperatura în imobil în funcţie de orice interval orar, în fiecare zi a săptămânii".

    În total, cele patru proiecte valorează peste 100 de milioane de euro, potrivit reprezentantului ARED, care ne-a spus că apartamentele sunt destinate strict vânzării, dar că există şi clienţi care le-au cumpărat pentru a le închiria.

    "RED-urile oferă locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi, locuri de parcare prevăzute cu camere video, precum şi serviciu de securitate permanentă", după cum ne-a declarat domnul Moş, subliniind că apartamentele construite de companie au un preţ mediu de 620 de euro/metrul pătrat: "În prezent, proiectele noastre sunt finanţate de Banca Transilvania şi Piraeus Bank. Cu cele două bănci avem o colaborare intensă şi de lungă durată. Ele ne finanţează costurile de construcţie, iar apoi pe clienţii care ne achiziţionează apartamentele".

    ARED începe construcţia primului bloc în Timişoara

    În acest an urmează să fie demarată construcţia primului bloc în Timişoara, compania fiind în căutarea unor noi locaţii pentru proiecte rezidenţiale, în Timişoara şi Oradea.

    Florin Moş ne-a spus: "Pentru a trece peste perioada dificilă, am folosit aceeaşi strategie ca înainte de criză, şi anume am achiziţionat terenuri la preţuri decente, am construit cu firme din Ungaria, ne-am perfecţionat continuu, am vândut la acelaşi preţ mediu de 620 euro/mp şi ne-am respectat clienţii şi promisiunile.

    Avem un grad mediu de ocupare de 92%, pe rezidenţial".

    Cifra de afaceri realizată, anul trecut, de dezvoltatorul imobiliar depăşeşte 19 milioane de euro.

    Pentru anul în curs, ARED şi-a propus o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro.

    "În privinţa investiţiilor următoare, lucrurile vor fi mai clare în 2015, când vom decide dacă ne îndreptăm spre Ungaria şi Austria sau investim în continuare în ţară, la Braşov, Bucureşti şi Constanţa", ne-a mai spus reprezentantul companiei.

    Domnia sa a menţionat că doreşte ca ARED să rămână concentrată doar pe construcţia de apartamente: "Asta ştim să facem cel mai bine. Nu excludem, însă, parteneriatele cu cei ce doresc să includă în proiectele noastre spaţii de birouri, spaţii comerciale sau spaţii pentru supermarketuri".

    Compania se aşteaptă la o stagnare a pieţei, mai ales în domeniul rezidenţial şi nu consideră că vor apărea jucători relevanţi pe piaţa de profil.

    "În ceea ce ne priveşte, evoluţia din ultimii ani ne face să fim optimişti şi ne aşteptăm să ne menţinem ritmul de creştere, mai ales că, aşa cum am mai spus, avem planuri de extindere şi în afara ţării, respectiv să intrăm pe pieţele rezidenţiale din Ungaria şi Austria", a conchis Florin Moş.

    Anul viitor, ARED va finaliza un proiect de 20 de milioane de euro

    După ce a finalizat, în 2009, Business Park UTA1, din Arad, care are 12,3 hectare şi cuprinde 45.000 de metri pătraţi de depozite şi 3.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, valoarea investiţională fiind de 29 milioane de euro, ARED a vândut acest proiect unui fond de investiţii britanic.

    Compania a demarat lucrările la proiectul Logistic Park UTA2, situat pe drumul naţional E68. Acesta se va desfăşura pe o suprafaţă de 14,6 hectare, fiind prevăzut cu 8.930 de metri pătraţi construiţi, din care 1.100 de metri pătraţi reprezintă suprafaţa birourilor. ARED investeşte, în acest parc, 20 de milioane de euro, lucrările urmând să fie finalizate în 2015.

    În anul 2017 ar urma să fie terminate lucrările la Industrial Park UTA 3, din Oradea, care are 3,9 hectare de teren şi care valorează 6 milioane de euro.

    Un alt proiect finalizat de ARED, în august 2010, este Centrul de îngrijire pentru vârstnici Laser Systems, din Arad. Suprafaţa terenului pe care a fost dezvoltat este de 10.000 de metri pătraţi.

    Centrul de îngrijire se întinde pe 2.600 de mp, investiţia ridicându-se la 1,3 milioane de euro.

    RED 3 este complexul rezidenţial pe care ARED urmează să-l finalizeze în Arad. Fiind prevăzut cu patru blocuri, ultimul dintre acestea este planificat pentru finalizare anul viitor.

    Ansamblul din strada Voluntarilor ocupă un teren de 15.000 mp teren şi vizează construirea a 39.592 mp. Din cele peste 500 de apartamente proiectate, în prezent sunt construite 150 de unităţi. Investiţia se ridică la 18 milioane de euro.

    Cartierul RED 1, finalizat în luna decembrie 2012, este prevăzut cu 16 blocuri şi este situat în Arad, la 5 km distanţă faţă de primărie. Amplasat pe un teren de aproximativ 45.000 mp, cele 16 imobile reunesc 119.000 mp construiţi, repartizaţi în 1.215 apartamente. Investiţia în RED 1 a fost de 55 de milioane de euro.

    Complexul Rezidenţial RED 2, care are două blocuri, este construit tot în Arad, în Zona Micalaca (lângă parcul Orizont), pe un teren de 5.000 mp, fiind prevăzut ce 9.800 mp construiţi. În cadrul ansamblului, au fost inaugurate 100 de apartamente, investiţia fiind de 5 milioane de euro. Proiectul a fost finalizat în martie 2011.

    Cel de-al patrulea ansamblu rezidenţial, RED 4, este în stadiu de construcţie în Oradea, la o distanţă de 3 km de primărie. Ansamblul, cu întindere pe 10.000 mp de teren, este prevăzut cu 26.362 mp construiţi, fiind proiectate 269 de apartamente, din care au fost construite 136.

    Valoarea investiţională se ridică la 12 milioane de euro, proiectul urmând să fie finalizat în acest an.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional