Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Asociatia Salvati Bucurestiul opreste demolarea a doua imobile din Sos. Kiseleff nr. 45

F.A. Legea /

Asociatia Salvati Bucurestiul opreste demolarea a doua imobile din Sos. Kiseleff nr. 45

Autorizatiile de desfiintare pentru imobilele din Sos. Kiseleff 45 A si B au fost anulate definitiv si irevocabil de Curtea de Apel Bucuresti care s-a pronuntat pe 18 iunie 2012.

Actiunea a fost introdusa de Asociatia Salvati Bucurestiul. Tribunalul Bucuresti se pronuntase in acelasi sens pe 24 ianuarie2012.

Cele doua imobile interbelice din Sos. Kiseleff nr. 45 se afla pe un teren pe care se gaseste o copie in miniatura a gradinilor din Versailles. Proprietara lor (in urma cumpararii drepturilor litigioase) Lucia Chereches doreste demolarea intregului ansamblu si construirea in loc a unui complex imobiliar.

Lucia Chereches a obligat prin hotarare judecatoreasca Primarul Sectorului 1 sa emita autorizatii de desfiintare pentru cele doua imobile pe 15.02.2011.

Amintim ca prin dosarul 73151/3/2011 deschis la Tribunalul Bucuresti, Lucia Chereches a solicitat in solidar Asociatiei Salvati Bucurestiul si membrilor fondatori Nicusor Dan, Mirabela Gradinaru si Diana Culescu suma de 600.000 de euro. Urmatorul termen in dosar este vineri 22 iunie 2012.

Lucia Chereches afirma ca prin actiunile Asociatiei Salvati Bucurestiul i-au fost zadarnicite intentiile imobiliare si prin aceasta i-a fost afectat dreptul de proprietate.

Asociatia Salvati Bucurestiul raspunde spunand ca, in conformitate cu obiectul sau de activitate, a atacat in instanta doua autorizatii de desfiintare ilegale, fapt atestat de patru instante de judecata.

Asociatia Salvati Bucurestiul multumeste doamnei Lucia Chereches care a platit la bugetul statului taxa de timbru de 30.000 lei pentru dosarul 73151/3/2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional