Anul viitor, oportunitatile pe piata constructiilor vor fi date in special de materializarea planurilor de dezvoltare ale autoritatilor. "Indiferent de dimensiunile pietei, anul 2014 poate reprezenta un moment bun pentru stabilizarea si imbunatatirea calitatii mediului de afaceri. Speram ca jucatorii din piata sa constientizeze si sa respecte regulile simple, de baza, in ceea ce priveste atat evaluarea tehnica a unor produse, cat si principiile comerciale", afirma Madalina Teodorescu, Market Manager al Diviziei pentru Constructii din cadrul BASF.
2013 a inceput destul de greu si datorita conditiilor climatice nefavorabile executiei lucrarilor de constructii din primele luni. "Desi pe parcursul anului previziunile au fost relativ optimiste, la final de an putem sa spunem ca piata de constructii a scazut pe majoritatea segmentelor in care activam", precizeaza doamna Teodorescu.
Scaderea s-a datorat in principal lipsei de proiecte noi, dar si stagnarii unor proiecte de infrastructura. De asemenea, pe segmentul constructiilor civile si rezidentiale clientii s-au orientat catre produse de baza, criteriul principal de selectie fiind pretul nominal.
Un alt aspect resimtit in acest an a fost blocajul financiar, care genereaza intarzierea platilor si chiar neplata facturilor.
Strategia aplicata de BASF la nivel global, respectiv inovatia in domenil chimiei, este urmarita si in plan local. In domeniul constructiilor, acest lucru se traduce prin respectarea cerintelor de durabilitate, bine definite prin legislatia specifica, dar si atingerea obiectivelor privind eficienta economica atat pe parcursul executiei, cat si pe durata exploatarii structurilor. "Am incercat sa corelam caracteristicile produselor cu cerintele din fiecare proiect in care clientii nostri sunt implicati", precizeaza reprezentantul BASF.