Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BASF: planurile autoritatilor vor determina oportunitatile anului 2014

A.D. Companii /

Madalina Teodorescu, Market Manager al Diviziei pentru Constructii din cadrul BASF

Madalina Teodorescu, Market Manager al Diviziei pentru Constructii din cadrul BASF

Anul viitor, oportunitatile pe piata constructiilor vor fi date in special de materializarea planurilor de dezvoltare ale autoritatilor. "Indiferent de dimensiunile pietei, anul 2014 poate reprezenta un moment bun pentru stabilizarea si imbunatatirea calitatii mediului de afaceri. Speram ca jucatorii din piata sa constientizeze si sa respecte regulile simple, de baza, in ceea ce priveste atat evaluarea tehnica a unor produse, cat si principiile comerciale", afirma Madalina Teodorescu, Market Manager al Diviziei pentru Constructii din cadrul BASF.

2013 a inceput destul de greu si datorita conditiilor climatice nefavorabile executiei lucrarilor de constructii din primele luni. "Desi pe parcursul anului previziunile au fost relativ optimiste, la final de an putem sa spunem ca piata de constructii a scazut pe majoritatea segmentelor in care activam", precizeaza doamna Teodorescu.

Scaderea s-a datorat in principal lipsei de proiecte noi, dar si stagnarii unor proiecte de infrastructura. De asemenea, pe segmentul constructiilor civile si rezidentiale clientii s-au orientat catre produse de baza, criteriul principal de selectie fiind pretul nominal.

Un alt aspect resimtit in acest an a fost blocajul financiar, care genereaza intarzierea platilor si chiar neplata facturilor.

Strategia aplicata de BASF la nivel global, respectiv inovatia in domenil chimiei, este urmarita si in plan local. In domeniul constructiilor, acest lucru se traduce prin respectarea cerintelor de durabilitate, bine definite prin legislatia specifica, dar si atingerea obiectivelor privind eficienta economica atat pe parcursul executiei, cat si pe durata exploatarii structurilor. "Am incercat sa corelam caracteristicile produselor cu cerintele din fiecare proiect in care clientii nostri sunt implicati", precizeaza reprezentantul BASF.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional