Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL Apartamente la mare - o săptămână pe an, toată viaţa

Piaţa Imobiliară /

Apartamente la mare - o săptămână pe an, toată viaţa
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un proiect unicat în ţara noastră este Blaxy Premium Resort & Hotel, care urmează să fie construit la malul Mării Negre, în apropierea staţiunii Olimp, şi care prevede posibilitatea achiziţionării unui apartament de cinci stele în sistem de proprietate periodică.

    Proprietatea periodică oferă avantajul folosinţei locuinţei minim şapte zile pe an ori mai multe perioade, consecutive sau nu, la costuri de achiziţie şi întreţinere direct proporţionale cu perioada de proprietate, potrivit informaţiilor oferite de companie.

    Începută în acest an, construcţia complexului se întinde pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi. Ansamblul va fi alcătuit din şapte clădiri rezidenţiale a câte 9-10 etaje, cu 900 de apartamente de lux de tip studio. Suprafaţa unei locuinţe Condo standard este de 32 mp, iar locuinţa Double Condo are o suprafaţă de 64 de mp. Toate camerele vor fi mobilate şi utilate în totalitate. În funcţie de vedere şi sezon, preţurile oscilează între 4.500 şi 7.000 euro.

    Planul arhitectural al imobilelor permite dedicarea a 20.000 de metri pătraţi pentru amenajări peisagistice (alei, grădini, foişoare şi fântâni arteziene), pentru restaurante, baruri, amfiteatru, club de noapte şi pentru cele 8 piscine în aer liber din interiorul complexului.

    Complexul va mai dispune de jacuzzi, saună uscată, saună umedă; hamam, băi termale şi balneoterapie; saloane de masaj, acupunctură; kinetoterapie, aromaterapie şi detox club; solarium şi saloane cosmetice; tratamente de îngrijire şi înfrumuseţare personalizate, magazine, restaurante fast-food, clinică pentru servicii medicale generale, clinică stomotologică, farmacie, spălătorie, bancă comercială şi un PET Hotel.

    În vederea efectuării unui program sportiv, ansamblul este prevăzut cu trei terenuri de tenis, două terenuri de sport multifuncţionale, baschet şi volei, săli de fitness, aerobic, tenis de masă şi squash, spaţii pentru trageri cu arcul, paintball, climbing şi ciclism, la care pot fi adăugate activităţi ca schiul nautic, scuba diving, navigări cu barca, iahting, banană, hidrobicicletă, kaiac canoe, catamaran, pescuit.

    Blaxy Kids Club va fi un spaţiu din interiorul complexului unde pot fi lăsaţi copiii de până la trei ani, sub supravegherea unui personal calificat, în exterior urmând să fie amenajat un spaţiu de joacă realizat exclusiv din materiale ecologice şi două piscine de adâncimi adaptate vârstei de până la şase ani, plus o piscină cu tobogane şi accesorii gonflabile.

    Pentru copiii cu vârste cuprinse între şapte şi zece ani, sunt proiectate cluburi de pian, desen, pictură şi sculptură, de teatru şi literatură, iar pentru cei de până la 14 ani vor fi organizate turnee de baschet, fotbal şi tenis, competiţii de căţărări, lecţii de chitară şi tobe şi filme în sala de cinematograf a complexului.

    Reprezentanţii dezvoltatorului ne-au spus că există cerere pentru acest complex şi că deja au fost încheiate şi contracte: "Au fost vândute peste 1.000 de pachete săptămânale de vacanţă şi suntem în discuţii cu diferite societăţi din Marea Britanie, Belgia şi Germania pentru achiziţia a câtorva mii de pachete de vacanţă în extrasezon, pentru turiştii seniori din nordul Europei".

    Parcarea, la 200 metri de hotel, din motive ecologice

    Blaxy Resort adoptă şi promovează o politică ecologică, din acest motiv parcarea ansamblului urmând să fie construită pe o suprafaţă separată, aflată la 200 de metri de hotel. Aceasta va avea o capacitate de 1.000 de locuri şi va fi în permanenţă păzită şi supravegheată video. "Transportul din parcare în resort şi în interiorul resort-ului va fi asigurat de maşini electrice, pentru ca vacanţele să vă fie ferite de zgomot şi de poluare", menţionează reprezentanţii companiei, care subliniază că, pentru iluminarea complexului, sunt folosite doar becuri ecologice, spaţiile fiind construite "într-un fel care să permită în cel mai înalt grad exploatarea luminii naturale".

    Plaja privată a resort-ului va fi amenajată pe o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi.

    Anul viitor, Blaxy Resort va inaugura primele săptămâni de vacanţă, în sezonul de vară şi toamnă. Astfel, lucrările de construcţie începute în luna august a anului 2014 la apartamentele rezidenţiale şi zona de distracţie şi animaţie din interiorul complexului vor fi terminate în vara anului 2015. În 2016, proiectul Blaxy va fi completat de Hotelul Blaxy, Clubul de Sănătate şi Centrul Spa, precum şi cel mai mare Centru de Conferinţe.

    Între septembrie 2015 şi mai 2016, urmează să fie reluate lucrările de construcţie, în vederea finalizării Hotelului Blaxy.

    Săptămânile de vacanţă în Blaxy Resort vor începe cu ziua de sâmbătă şi se vor încheia în dimineaţa sâmbetei următoare, potrivit surselor citate.

    Într-un an, sunt disponibile 36 de săptămâni împărţite după cum urmează: primăvara şi toamna - pentru recuperare şi sănătate, iar vara - pentru plajă, relaxare şi distracţie. Cele 16 săptămâni rămase (1-12, 49-52) sunt destinate mentenanţei complexului.

    Dezvoltatorul ansamblului este societatea Blaxy Premium Resort &

    Hotel, care are un acţionariat format din trei acţionari, respectiv două persoane fizice şi o societate comercială.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional