Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cemacon a restructurat creditul catre BCR

I.D. Companii /

Cemacon a semnat un acord cu Banca Comerciala Romana pentru restructurarea pachetului de credite in valoare de 26,1 milioane Euro.

Creditul a fost acordat societatii in perioada 2006-2009 insa datorita dificultatilor financiare Cemacon nu a putut fi rambursat in conditiile initial convenite.

Acordul prevede o contributie suplimentara de minim 1,5 milioane de euro la capitalul social al societatii.

Totodata o parte din datoriile societati catre BCR in valoare de aproximativ 12 milioane de Euro vor fi convertite in actiuni ale societatii. Se doreste identificarea unui investitor catre care BCR va cesiona respectiva parte din creanta aferenta creditului. Investitorul va detine maxim 33% din capitalul social al Cemacon.

Activele secundare si obligatiile de rambursare, in valoare de 5 milioane Euro, urmeaza sa fie transferate catre o societate nou infiintata, Cemacon Real Estate SRL. Rambursarea creditului va fi garantata printr-o ipoteca asupra tuturor activelor societatii nou infiintate si o garantie emisa de Cemacon in favoarea BCR in suma de 3 milioane de Euro.

De asemenea se va constitui o ipoteca mobiliara in favoarea BCR asupra unei parti din actiunile detinute in societate, care sa reprezinte cel putin 51% din capitalul social al societatii.

Acordul a fost incheiat la finalul lunii trecute.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional