Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cemacon continua sa creasca

A.D. Companii /

Cemacon, producatorul de caramida, si-a majorat cifra de afaceri cu 34% in primele 9 luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 34,8 milioane lei. Vanzarile cantitative au crescut cu 33%, iar profitabilitatea operationala a ajuns la 21%, respectiv 7,6 milioane lei.

"Am urmarit sa crestem, dar in conditii de profitabilitate. Am intrat pe piete noi, ne-am consolidat reteaua de parteneri, am adaugat si centrele proprii de distributie in zone cheie, am inovat prin produse, am trecut, cu succes, printr-un proces de rebranding si ne-am creat o noua imagine in piata", a declarat Liviu Stoleru, director general si presedinte al consiliului de administratie al Cemacon.

Rezultatele obtinute de Cemacon in primele 9 luni ale anului continua trendul ascendent inregistrat de companie inca din 2010. Fata de valorile inregistrate in 2009, vanzarile companiei la 9 luni in 2013, indica o crestere cu 72%, in conditiile in care vanzarile pe piata de caramida au scazut cu 32%.

Rezultatul financiar la 9 luni continua sa fie negativ, sub influenta costurilor cu dobanzile aferente pachetului de credite de peste 26 de milioane euro contractat de companie inainte de 2010. Procesul de restructurare a creditelor, ce se va implementa in urmatoarele luni va conduce la o puternica echilibrare a balantei companiei, care va pastra doar o datorie sustenabila de 13 milioane euro.

Pentru 2013, compania isi mentine ca obiectiv atingerea unei cote de piata de 16% la nivel national.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional