Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Central District, ansamblu rezidenţial nou cu 194 de apartamente

Piaţa Imobiliară /

Central District, ansamblu rezidenţial nou cu 194 de apartamente
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un nou complex rezidenţial urmea­ză să fie construit în zona Dristor-Nicolae Grigorescu.

    Potrivit Claudiei Şerban, reprezentant al proiectului Central District 4 Elemente, ansamblul va fi compus din două blocuri (A şi B), cu 194 de apartamente în total, deservite de 196 de locuri de parcare, plasate pe două niveluri în subteran.

    Apartamentele sunt de mai multe tipuri, de la garsoniere la unităţi locative cu patru camere (dintre aces­tea unele duplex aflate la ultimul etaj al unuia dintre cele două blocuri).

    Suprafeţele pornesc de la 41 de metri pătraţi, în cazul garsonierelor, şi ajung la 157 de metri pătraţi pentru duplex, fără a fi luate în considerare şi terasele, ne-au mai spus reprezentanţii proiectului, potrivit cărora toate apartamentele au balcon, cu suprafeţe de la 6 metri pătraţi la 20 de metri pătraţi.

    Preţurile unui apartament în complex pleacă de la 54.470 de euro, fără TVA, pentru o garsonieră şi ajung la circa 187.000 de euro, fără TVA, pentru un duplex

    Domnia sa ne-a mai declarat: "Complexul are pistă de alergare pe blocul B, spaţiu comercial la parterul blocului A (cu spaţiu amenajat special pentru locurile de parcare, fără acces în complexul rezidenţial), sală de fitness. Central District 4 Elemente este situat pe strada Fizicienilor, între staţiile de metrou Nicolae Grigorescu şi Dristor. Construcţia nu este începută, urmează să începem în decembrie, după ce primim autorizaţia. Ca termen de finalizare ne propunem, cel târziu, august 2020. Complexul include circa 2.800 de metri pătraţi de spaţiu verde, cu alei de promenadă, cinema în aer liber şi zonă de grătar undeva, cumva, în subteran".

    Aproximativ zece apartamente erau rezervate la momentul realizării interviului, iar vândute erau 12, ne-a mai spus doamna Şerban.

    Conform acesteia, rezervarea costă 2.500 de euro, până la obţinerea autorizaţiei, iar după ce se face antecontractul, cu 15% avans (din preţul apartamentului), din care se scade taxa de rezervare (practic acei 2.500 de euro intră în avansul de 15%).

    Pe etaje, apartamentele sunt dis­puse după cum urmează: la blocul A, etajul 1: un apartament de trei camere tip 1; un studio; două apartamente de tip 2 cu două camere; un apartament de tip 1 cu două camere şi un apartament de tip 3 cu trei camere (este dual key, adică este modular, în care se poate face o singură intrare pentru două tipuri de apartamente având acelaşi proprietar - din trei camere, una se poate transforma în garsonieră, la cererea proprietarului).

    Regimul de înălţime este dispus astfel: blocul A - 2S + P + 10E ; blocul B - 2S + P + 11E (subteranul este comun ambelor clădiri), iar blocul B are la parter apartamente şi studiouri cu grădină (până la 60 de metri pătraţi cu grădină).

    Apartamentele de trei camere sunt cele mai căutate - şi cele cu două camere, dar nu le depăşesc pe cele cu trei camere (poate şi din cauză că diferenţa de preţ între 2 şi 3 camere nu este foarte mare): 2 camere costă de la 78.340 de euro, iar 3 camere costă de la 96.785 de euro, ne-au mai spus reprezentanţii, conform cărora terasele pornesc de la 8 metri pătraţi şi ajung la 60 de metri pătraţi la cele cu grădină (ca suprafaţă), arătând că sunt şi apartamente care au şi 20 de metri pătraţi de balcon. Locurile de parcare nu sunt incluse în preţ şi costă 8.000 de euro + TVA (19%), a mai menţionat Claudia Şerban.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional