Cifra de afaceri a producatorului de materiale de constructii AdePlast a depasit 50 de milioane de euro (228,4 milioane lei) dupa primele 10 luni ale anului. Valoarea este cu aproximativ 23% mai mare comparativ cu cea inregistrata in intregul an 2012.
Cresterea s-a datorat derularii unor investitii de peste 23 de milioane de euro anul acesta in realizarea a patru noi fabrici.
Fata de luna octombrie 2012, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 39%, in conformitate cu asteptarile de la inceputul anului.
"Am reusit sa crestem asa cum am sperat intr-un an cu multe momente dificile. Insa o parte din fabricile noastre nu a avut timp sa lucreze la capacitate maxima in 2013 pentru ca le-am deschis de abia la jumatatea anului. Evolutia din 2013 este o premisa pozitiva pentru ceea ce vom face in 2014", a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.
Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de toate cele 3 componente ale afacerii. Astfel, vopselele au inregistrat un salt de peste 150%, generat in egala masura de achizitia Dufa si lansarea de noi produse.
La 10 luni, compania si-a dublat vanzarile de polistiren fata de anul trecut.
De asemenea, cresteri de 15% au fost realizate pe segmentul de mortare uscate.
"Ne-am concentrat pe calitatea si pretul produselor noastre. Am avut export, dar si marci private. Chiar daca am crescut bine, credem ca roadele le vom culege abia in anii urmatori", a adaugat Marcel Barbut.
In luna octombrie, AdePlast si-a majorat capitalul social de la 3,3 milioane lei la 30 milioane lei, avanda ca sursa profiturile nerepartizate din anii trecuti.
Compania va continua investitiile, vizand construirea la Ploiesti a celei de a zecea fabrici, care va produce vata bazaltica (n.r. investitie urma sa fie asigurata prin vanzarea de actiuni AdePlast pe Bursa de Valori Bucuresti, insa procedura nu a avut succes).
"Cu sau fara listare vrem sa facem si fabrica de vata bazaltica pe platforma de la Ploiesti. Pentru desfasurarea programului investitional am prevazut un aport propriu de 5,2 milioane de euro. La acesta se va adauga un credit in valoare de 7,1 milioane euro, deja aprobat. Restul de bani ar trebui sa vina din ajutorul de stat solicitat, in valoare de 7,3 milioane de euro, reprezentând 50 de procente din cheltuielile eligibile ale proiectului. Aplicatia privind ajutorul de stat se afla acum in analiza la autoritatea de stat abilitata", sustine domnul Barbut.
Termenul prevazut pentru punerea in functiune a fabricii de vata bazaltica este de aproximativ doi ani.