Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

COLEX IMOBILIARE:"Numeroase unităţi de cazare - scoase la vânzare, pe Valea Prahovei"

Piaţa Imobiliară /

"Numeroase unităţi de cazare - scoase la vânzare, pe Valea Prahovei"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Numeroase unităţi de cazare au fost scoase la vânzare pe Valea Prahovei, după cum ne-a spus domnul Ciprian Kore, reprezentantul Colex Imobiliare. Domnia sa ne-a precizat că aceste unităţi sunt cele care nu au funcţionat foarte bine, din diverse motive: "sunt destul de multe pe piaţă, au fost construite în perioada de boom de către diverse persoane care nu ştiau cum să facă «turism», nu au atâtea facilităţi ca altele, poate sunt prea departe de zonele de interes etc".

    Preţurile, în această zonă, s-au menţinut la nivelul anului trecut, potrivit domnul Kore, care ne-a precizat că există posibilitatea ca acestea să fi scăzut, foarte puţin, din dorinţa de a se vinde.

    Proiecte imobiliare în derulare sunt mai ales în Buşteni.

    Ciprian Kore ne-a mai spus: "Urmează încă cel puţin două proiecte în Buşteni, care, în acest moment sunt la stadiul de avize şi autorizaţii, urmând ca, în toamnă cel târziu, investitorii să înceapă construcţia efectivă".

    Preţul de vînzare a locuinţelor solicitat de investitori este situat între 750 de euro şi 900 de euro, în funcţie de calitatea finisajelor şi de facilităţile oferite de imobil (parcare, boxă, lift, spaţiu verde etc).

    Cererea pentru unităţile de cazare este destul de mică faţă de ofertă, "deoarece cumpărătorii fac parte din categoria celor care ar trebui să se ocupe personal de afacerea lor, să se mute, practic, în oraş până îşi pun afacerea pe picioare şi mai ales să aibă cunoştinţe în domeniul turistic"

    În prezent, cel mai activ oraş de pe Valea Prahovei este Buşteni, acesta fiind urmat de Sinaia.

    Investitorii care activează pe Valea Prahovei sunt aceiaşi de ani buni, cei care deja cunosc piaţa din zonă, au mai construit etc.

    Cea mai mare cerere de locuinţe vine din Bucuresti, solicitările îndreptându-se mai ales către case de vacanţă, urmaţi de cei care ar dori să se mute în zonă ca urmare a unor probleme de sănătate sau a faptului că au ieşit la pensie şi îşi doresc linişte şi aer curat.

    Conform lui Ciprian Kore, clienţii cumpărători de astăzi sunt mult mai informaţi sau cer mult mai multe detalii faţă de ce li se oferă la început, compară mai multe oferte şi caută imobilul care să le ofere cât mai multe avantaje faţă de ceea ce îşi doresc iniţial.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional