Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Contractele de achiziţie publică vor fi semnate mult mai rapid

CP Legea /

Contractele de achiziţie publică vor fi semnate mult mai rapid

Autorităţile contractante trebuie să încheie contractele de achiziţie publică în cel mult 7 zile calendaristice de la expirarea termenelor de aşteptare prevăzute de lege, după anunţarea rezultatului procedurii de atribuire.

Aceasta potrivit modificarii reglementărilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică, în sensul responsabilizării şi sancţionării autorităţilor contractante atunci când se constată întârzieri în încheierea contractelor autorităţilor respective, a anunţat vineri Cristina Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Hotărârea de Guvern adoptata vineri introduce, de asemenea, o prevedere expresă potrivit căreia autorităţile contractante au obligaţia sa notifice ANRMAP cu privire la contractele atribuite, în cel mult 48 de ore de la data încheierii contractului de achiziţie publică sau a acordului-cadru.

Preşedintele ANRMAP a precizat că modificările operate urmăresc transparentizarea procesului de achiziţie publică, evitarea întârzierilor majore în implementarea proiectelor de investiţii şi în cheltuirea fondurilor publice alocate, inclusiv a fondurilor comunitare.

De asemenea, ofertantul care se consideră lezat în dreptul său de un astfel de comportament are dreptul de a sesiza ANRMAP, a mai declarat doamna Cristina Trăilă.

În ceea ce priveşte sancţiunile pe care le riscă autorităţile contractante, preşedintele ANRMAP a menţionat că acestea sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă 34/2006, amenda maximă fiind de 40.000 de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional