Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cum isi vad afacerile cei mai puternici 100 de proiectanti din Romania?

I.D. Companii /

Cele mai puternice 100 companii de proiectare de constructii din Romania au rulat afaceri de aproximativ 1,2 miliarde lei in ultimul an financiar, in scadere cu 1,2% fata de datele anterior analizate de catre IBC Focus, companie specializata in monitorizarea proiectelor si

santierelor de constructii din Romania.

Mai bine de una din trei ocupante (37) a uneia din cele 100 de pozitii din editia din 2013 a clasamentului si-a redus veniturile cu peste 10% intre anii financiari 2012 si 2011. 43 de firme si-au majorat incasarile cu peste 10%, in timp ce 20 de companii si-au pastrat business-urile relativ constante marcand cresteri sau scaderi cuprinse in intervalul -10% si +10%. Chiar si asa, estimarile facute de companiile de top din urma cu un an, nu gasesc in totalitate

corespondenta in ce realizarile companiile din actualul clasament.

Intrebati cum vad anul 2013 la final, ca volum al afacerilor si al proiectelor, firmele par sa fie mult mai rezervate ca in 2012. Vedem ca mai bine de 1 din 2 proiectanti (56%) a precizat ca anul 2013 se va incheia in aceeasi masura in care s-a incheiat si 2012, atat ca nivel de incasari dar si ca lucrari, pastrandu-se in intervalul de crestere - scadere de +/- 10%. Taberele privind scaderea si cresterea sunt impartite echilibrat. 23% din companii anuntand cresteri de peste 10%, si 21% din companii privind cu neincredere la ce va aduce anul financiar 2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional