Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Dubai - paradisul investiţiilor imobiliare de lux

Piaţa Imobiliară /

Dubai - paradisul investiţiilor imobiliare de lux

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dubaiul rămâne în fruntea pieţei imobiliare mondiale, oferind proiecte spectaculoase care atrag investitori din întreaga lume. Unul dintre cele mai notabile proiecte recente este Azizi Venice, dezvoltat de Azizi, situat în sudul Dubaiului. Acesta este considerat cel mai bine cotat proiect din zonă, reflectând combinarea luxului cu inovaţia.

    Azizi Venice se desfăşoară pe o suprafaţă de 170 km pătraţi şi include 94 de clădiri şi 200 de vile. "Este un proiect făcut pe 170 km pătraţi, cu o zonă de 94 de clădiri şi o una de 200 de vile, care încă nu a fost lansată. Avem în apropiere Opera Naţională, construită de Guvern, şi un bulevard cu un mall vertical de un km, acoperit cu o cupolă de cristal. Peste 30% din proiect este înconjurat de apă, dar avem şi 30% zone verzi. Chiar şi după nume, Azizi Venice, putem face o paralelă cu Veneţia. De aceea, toate proprietăţile au vedere la lagună", ne-a explicat Alexandru Grecu.

    Proiectul include peste 60.000 de locuinţe, deja disponibile pentru vânzare. "Locuinţele sunt în vânzare, iar noi cei, de la Imobiliare Dubai, avem anumite locuinţe în exclusivitate scoase de pe piaţă şi doar noi le putem vinde. Încă mai există disponibilităţi, însă preţurile au crescut faţă de lansarea lor oficială în noiembrie", a adăugat Grecu.

    Preţurile locuinţelor din Azizi Venice au pornit de la 130.000 de euro pentru studiouri, iar acum preţurile au crescut, începând de la 180.000 de euro. Studiourile cu o baie, care iniţial costau 240.000 de euro, au ajuns acum la 280.000 de euro. Această creştere reflectă cererea ridicată şi atractivitatea proiectului.

    Dubaiul este cunoscut pentru dinamismul său imobiliar, cu aproximativ 500 de proiecte în derulare şi lansări zilnice de noi dezvoltări, iar investitorii sunt rapid informaţi despre noile oportunităţi.

    Recuperarea investiţiilor în Dubai se estimează a fi într-un interval maxim de zece ani. "În general, în Dubai, este un maxim de zece ani de zile - timp în care îţi poţi recupera investiţia. Pe partea de închirieri este recomandată închirierea pe termen lung de 8-10% pe an şi se ajunge şi la 17% pe închirierile turistice, doar pe anumite zone. Dubaiul este pe locul al doilea în lume în ceea ce priveşte închirierile, fie ele turistice sau nu", a precizat reprezentantul.

    Clienţii din Dubai devin din ce în ce mai exigenţi, iar dezvoltatorii răspund prin îmbunătăţirea finisajelor locuinţelor. "Dacă ne referim la finisajele locuinţelor, acestea s-au îmbunătăţit după cerinţele clienţilor. Clienţii se uită foarte mult la cele branded, deci trendul actual este pentru acest tip de locuinţe. Un exemplu foarte bun este Cavalli Tower, de asemenea Bugatti şi Mercedes Benz", a concluzionat Alexandru Grecu.

    Cu facilităţi excepţionale, randamente atractive şi o piaţă în continuă expansiune, Dubaiul rămâne o destinaţie de top pentru investitori şi rezidenţi deopotrivă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional