Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Exporturi de peste 4 milioane de euro la AdePlast

C.I. Companii /

Exporturi de peste 4 milioane de euro la AdePlast

Marcel Bărbuţ îşi reia de astăzi funcţia de CEO a producătorului de materiale de construcţii AdePlast. Domnia sa a declarat: "După un an în care m-am ocupat cu găsirea de soluţii de new business pentru AdePlast, cred că suntem suficient de stabili organic pentru a genera iarăşi creşteri de două cifre. Mai mult, în acest timp am reuşit să-mi sprijin cei trei băieţi să înţeleagă şi să-şi asume, la rândul lor, roluri din ce în ce mai complexe în companie. 2015 mi-a oferit ocazia să lucrez mai multe cu ei şi să-i ajut să se formeze ca oameni de afaceri, independenţi decizional, cu ştiinţa de a aduce plusvaloare brandului AdePlast".

Băiatul cel mare, Alex Bărbuţ (26 ani, cel mai mare dintre băieţi), şi echipa sa de agenţi, au reuşit exporturi de peste 4 milioane de euro în 2015. În acelaşi timp, se ocupă şi de retailul autohton. "Evident că nu poţi învăţa de la o zi la alta tot acest ansamblu de operaţiuni, dar după 2-3 ani petrecuţi în companie, fiind copartener în luarea deciziilor, iată că reuşeşte să ducă în Vestul Europei materiale de construcţii produse pe platformele de la Ploieşti sau Oradea", afirmă Marcel Bărbuţ.

Anul trecut a fost unul extrem de complicat pentru exportatorii români, "însă noi am reuşit să exportăm termosistem graţie încrederii pe care au căpătat-o partenerii noştri din Ungaria, Austria sau chiar Spania. Să nu uităm însă de Moldova sau Bulgaria, ţări unde AdePlast devine un jucător important", spune Alex Bărbuţ.

Exporturile realizate de AdePlast depăşesc 4 milioane de euro, susţinute de certificările europene ETAG. Un mare plus pentru AdePlast este exportul către Anglia, care a început abia în 2016, deşi s-a lucrat la el în mare parte încă din 2015. "Pentru asta a trebuit să solicităm chiar şi deschiderea unui cont în lire sterline!", mai spune Alex Bărbuţ.

Un alt câştig pentru companie a fost că anul trecut a reuşit implementarea noului sistem informatic de management şi gestiune. "Această operaţiune extrem de complicată pentru un business cu 9 fabrici, pe trei platforme, am reuşit s-o fac împreună cu Thomas Bărbuţ (23 ani). El este un mare câştig pentru AdePlast. Îmi este clar că nu aş fi putut să duc la bun sfârşit un astfel de proiect fără o consiliere din partea lui. Din 2016, el este manager de proiecte integrate pentru AdePlast, o poziţie cheie, nouă pentru noi, şi extrem de utilă", afirmă Marcel Bărbuţ.

1 milion de metri cubi de polistiren

Marcel Bărbuţ a mai spus: "Acum îmi propun să fac din al doilea Marcel Bărbuţ (20 ani), prezent în AdePlast, un CFO, aceasta fiind şi disciplina în care se pregăteşte la facultate. Creşterea de două cifre pentru 2016 este aproape o certitudine, dar este important să ne păstrăm şi chiar să creştem cota de profit, acum că suntem bine poziţionaţi în fruntea ierarhiei interne a producătorilor de termosistem, cu cei aproape 1 milion de metri cubi de polistiren vânduţi în 2015. Anul acesta, vrem să depăşim milionul, dar în condiţii de marje de profit sănătoase pentru business.

Vom forma un CEO din familie, asta îmi este clar, iar în ce-l priveste pe fostul CEO, chimia dintre persoane nu are nimic în comun cu performanţa!".

Marcel Bărbuţ îşi reia poziţia de CEO de la 1 martie, după încheierea mandatului lui Bogdan Pîrvu. Acesta a stat trei ani la conducerea diviziei de vopsele a AdePlast, iar în ultimul an a ocupat poziţia de CEO al companiei.

În 2015, AdePlast a avut afaceri de 305,7 milioane de lei şi un profit net de 13 milioane de lei.

AdePlast este producător român de materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea - capacitatea anuală de producţie a celor trei fabrici de aici este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având şi o capacitate de producţie de polistiren grafitat, în cobranding cu firma BASF.

Ploieşti - pe platforma industrială se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate, cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi. La acestea se adaugă fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an şi un laborator de cercetare.

Roman - zona industrială include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat, cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional