Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Fostul director general AM POSM este anchetat de DNA

A.D. Legea /

Directia Nationala Anticoruptia a declansat o procedura de cercetare penala in privinta lui Adrian Mindroiu, fost director general si actualmente director la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu. Acesta este suspectat de "trafic de influenta in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie", se arata intr-un comunicat al DNA.

In cadrului aceluiasi dosar mai sunt cercetati doi administratori ai unor societati comerciale de consultanta: Nicolae Frank si Vlad Cristian Goga. In cazul acestora s-au retinut infractiunile de "cumparare de influenta in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie".

Potrivit procurorilor DNA, in perioada noiembrie 2011-prezent, Adrian Mindroiu a pretins si primit in mod repetat bani si alte foloase si a acceptat daruri de la reprezentantii firmelor conduse de Nicolae Frank si Vlad Cristian Goga, cu complicitatea si a altor persoane, pentru a interveni pe langa diferiti functionari din cadrul AM POSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului mentionat, intre care si firma Tahal Consulting Engineering.

In aprilie 2011 intre aceasta companie si autoritatea de mediu a fost incheiat un contract avand ca obiect acordarea de asistenta tehnico-economica pentru directiile si birourile de implementare din cadrul unor organisme intermediare apartinand de POSM, legat de proiectele finantate din asistenta financiara nerambursabila. Valoarea contractului este de

aproape 20 milioane de lei. Pentru a rezolva problemele legate de ritmicitatea platilor si pentru a obtine sprijinul in adjudecarea unor noi licitatii pe viitor, respectiv 2014-2020, membrii asocierii infractionale ar fi efectuat mai multe acte materiale de cumparare a influentei directorului AMPOSM, Adrian Mindroiu.

Procurorii DNA au dispus retinerea celor trei pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile. În acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In replica, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a anuntat suspendarea din functie a directorului Adrian Mindroiu, pana la finalizarea cercetarilor DNA si pronuntarea deciziei instantelor de judecata.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional