Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

GTC a pierdut bani grei din cauza proiectului Galeria Bucuresti

I.D. Companii /

Galeria Bucuresti

Galeria Bucuresti

Romania a fost principalul contributor la pierderea inregistrata de catre dezvoltatorul GTC in primele noua luni ale anului. Compania achizitionase un teren in zona Petricani din Capitala de care urma sa dezvolte centrul comercial Galleria Bucuresti. Dupa ce autoritatile au declarat terenul zona verde investitia fost trecuta la pierderi.

Tara noastra s-a dovedit mai putin profitabila decat in trecut si datorita diminiunarii preturilor chiriilor, scaderi care au inregistrate si in Bulgaria si Croatia, ambele fiind tari in care activeaza GTC.

Un aspect pozitiv in activitatea GTC din Romania a fost cresterea valorii Galeriei Piatra Neamt.

Veniturile din inchirieri si servicii ale GTC au scazut la 30 milioane euro in trimestrul 3 din 2013 de la 34 milioane euro in acelasi trimestru al anului precedent. In ceea ce priveste primele noua luni ale anului veniturile din inchirieri au scazut la 89 milioane euro de la 98 milioane euro in primele noua luni din 2012. Aceste rezultate s-au datorat vanzarii Platinium Business Park din Varsovia si scaderii preturilor chiriilor pe segmentul de office din Polonia si Ungaria.

In septembrie cladirile GTC au ajuns la un procent de inchiriere de 91%, asadar o crestere a veniturilor din inchirieri este probabila.

Veniturile din vanzarile de proprietati rezidentiale au scazut la 3 milioane euro in trimestrul trei de la 6 milioane inregistrate in trimestrul 3 2012. In primele noua luni ale anului 2013 aceste venituri au scazut la 9 milioane euro de la16 milioane inregistrate in primele noua luni din 2012.

Profitul brut operational a fost de 22 milioane euro in trimestrul 3 2013 fata de 24 milioane euro inregistrate in acelasi interval al anului precedent. In primele noua s-a inregistrat un profit de 64 milioane Euro in scadere fata de cel inregistrat in primele noua luni ale anului trecut, de 71 milioane Euro.

Piederea neta datorata reevaluarilor proprietatilor a fost de 80 milioane euro in primele noua luni din 2013.

Compania isi pastreaza insa atitudinea pozitiva. Alain Ickovics, presedinte al consiliului de administratie GTC, a declarat:

"In al treillea trimestru activitatea a decurs potrivit asteptarilor. Am imbunatatit in continuare rezultatele operationale si am continuat strategia vanzare a activelor. Rezultatele operationale GTC au aratat o ameliorare pe toate planurile in comparatie cu anul trecut. Vanzarea Galeriei Kazimierz este in concordanta cu politica noastra de improspatare a portofoliul prin vanzarea activelor regionale mature si inlocuirea lor cu noi proiecte care ofera profituri atractive."

La ora actuala pe partea de dezvoltare compania lucreaza la trei proiecte mari de retail.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional