Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Guvernul a sistat Programul pentru sprijinirea construirii de locuinte

I.D. Legea /

Guvernul a sistat Programul pentru sprijinirea construirii de locuinte

Statul nu va mai acorda subventii de la buget prin Programul national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala. Ordonanta de urgenta prin care Guvernul degreveaza bugetul de stat de plata subventiilor a fost publicata in Monitorul Oficial, marti 15 noiembrie.

Alocarea de fonduri pentru finantarea programului s-a dovedit insuficenta. In prezent nu exista suficente fonduri pentru decontarea subventiilor solicitate de consiliile locale, cat si a subventiilor care se vor solicita la plata. Totodata, statul nu poate majora bugetul Programului avan in vedere contextul economic actual.

Hotararea a fost luata pentru a evita ca Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin care este implementat programul, sa ajunga in imposibilitate de plata, riscand actiuni in instanta din partea beneficiarilor Programului.

Se vor acorda subventii doar pentru cererile de subventie depuse de beneficiari si inregistrate la consiliile locale inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional