Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

HORNBACH:"Primăvara aceasta se poartă nuanţele de verde, florile, accesoriile din lemn şi lumina naturală"

Amenajări /

"Primăvara aceasta se poartă nuanţele de verde, florile, accesoriile din lemn şi lumina naturală"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pastelurile, nuanţele primăvăratice de verde, tonurile calde de beige şi maro, cât şi explozia de culori vivace precum portocaliul, albastrul sau roşul îşi pun amprenta asupra principalelor tendinţe de design interior din această primăvară, susţin specialiştii de la Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

    Pentru trasarea celor mai noi trenduri de amenajare interioară, designerii Hornbach au spus că s-au inspirat atât din stilurile urbane, elegante şi uşor minimaliste, cât şi din natură - nuanţele de verde, florile, accesoriile din lemn şi lumina naturală fiind elemente definitorii pentru această primăvară.

    Mugurel - Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România, a declarat: "În acest sezon, accentele din locuinţă cad pe candelabrele somptuoase inspirate din perioada victoriană, pe diverse accesorii retro, clasice sau minimaliste confecţionate din lemn, metal şi sticlă, pe tablourile supradimensionate şi pe o multitudine de alte elemente cromatice de stil. De asemenea, tot în această perioadă, sunt în trend spaţiile largi şi luminoase, cât şi imprimeurile florale sau geometrice".

    Domnia sa a menţionat că designerii Hornbach au dezvoltat o schemă armonioasă de culori pentru pereţii încăperilor, făcând recomandări şi cu privire la nuanţele şi texturile covoarelor, perdelelor sau a altor accesorii ce trebuie alese pentru realizarea unui ambient modern.

    HORNBACH: 30% dintre români îşi amenajează singuri balconul

    În cazul unei lucrări nerealizate corespunzător, reparaţiile ulterioare pot duce la dublarea sau triplarea costului iniţial .

    Potrivit Hornbach România, aproximativ 30% dintre proprietarii de locuinţe aleg să realizeze singuri lucrările de renovare a balconului, restul apelând la meşteri specializaţi. Astfel, pentru aceştia, riscul de a întâmpina dificultăţi în realizarea lucrărilor este mai mare, orice reparaţie putând duce la dublarea sau chiar la triplarea costurilor iniţiale, conform sursei citate.

    "Primăvara şi vara sunt cele mai prielnice momente pentru reamenajarea balconului, de aceea, în luna martie, ne-am propus să venim în sprijinul clienţilor noştri prin organizarea unei expoziţii speciale în cadrul căreia pot afla tot ce este necesar pentru realizarea unei lucrări de cea mai bună calitate", a declarat Mugurel-Horia Rusu.

    Domnia sa susţine că una dintre cele mai importante etape ale amenajării unui balcon este reprezentată de montarea pardoselilor, iar în ţara noastră aproximativ 30% dintre clienţii care îşi reamenajează balconul aleg să realizeze singuri lucrările de placare, restul de 70% dintre aceştia apelând la aplicatori de finisaje interioare sau meşteri specializaţi.

    "În momentul în care decid să realizeze o lucrare de amenajare a balconului sau terasei pe cont propriu sau chiar cu ajutorul unor meşteri specializaţi, clienţii trebuie să fie foarte atenţi la calitatea materialelor pe care le aleg, orice intervenţie sau reparaţie ulterioară putând duce la dublarea sau chiar la triplarea costului iniţial. În acest sens, aceştia trebuie să aibă permanent în vedere costul total al lucrării şi nu preţul de pe unitatea de ambalaj al produselor", a mai adăugat Mugurel-Horia Rusu.

    Pentru a realiza o lucrare de calitate, este foarte important ca aspectul estetic să fie îmbinat cu funcţionalitatea şi să se acorde o importanţă crescută fiecărei etape. Astfel, înainte de montarea plăcilor, suprafaţa de aplicare trebuie să fie foarte bine nivelată, fiind recomandate realizarea lucrărilor de reparaţie şi hidroizolare, cât şi sigilarea gurilor de scurgere şi a fisurilor, urmând ca după montaj să se realizeze finisarea şi sigilarea rosturilor, mai spune directorul Hornbach.

    În ceea ce priveşte cele mai utilizate materiale pentru placarea balconului, potrivit lui Mugurel-Horia Rusu majoritatea proprietarilor de locuinţe optează pentru gresie sau mozaic, costurile mai reduse de montaj regăsindu-se printre principalele considerente ale acestor alegeri.

    Creştere cu 4,3% a cifrei de afaceri

    Grupul Hornbach a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 4,3 procente pentru anul financiar 2013/2014, ajungând la 3,369 miliarde euro. Hornbach-Baumarkt-AG, care administrează în întreaga Europă 142 de magazine de bricolaj în nouă ţări, şi-a îmbunătăţit cifra de afaceri cu 4,4 procente, ajungând la 3.152 milioane euro. După rezultatele mai slabe din primul trimestru, cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, Hornbach susţine că a reuşit să majoreze semnificativ ritmul de creştere comparativ cu anul precedent.

    Creşterea cifrei de afaceri din decursul anului financiar 2013/2014 (1 martie 2013 - 28 februarie 2014) este atribuită, în principal, celor 92 magazine de bricolaj Hornbach din Germania. Hornbach consideră că motivul principal al acestei evoluţii îl reprezintă axarea consecventă pe clienţii cu proiecte de bricolaj. În plus, compania a reuşit să îşi asigure cote de piaţă care, după intrarea în insolvenţă a firmelor Praktiker şi Max-Bahr, începând din vara anului 2013, au fost redistribuite concurenţei.

    Comparativ cu anul precedent, dinamica cifrei de afaceri a crescut simţitor şi în restul Europei. În cele opt ţări din afara Germaniei cifra de afaceri pentru segmentul DIY a crescut, incluzând magazinele inaugurate, cu 3,5 procente, ajungând la 1,325 miliarde de euro. Cota magazinelor din străinătate în cadrul subconcernului s-a redus datorită creşterii relativ considerabile din Germania, de la 42,4 la 42 procente. Raportat la vânzările consolidate şi la ajustările cursului valutar, la nivel internaţional, magazinele de bricolaj Hornbach au reuşit, după douăsprezece luni, să recupereze aproape integral deficitul cauzat în primul trimestru de condiţiile meteorologice nefavorabile (scădere de 0,1 procente).

    Conform informaţiilor oferite de companie, începând din primăvara anului 2013, dorinţa de cumpărare a consumatorilor a cunoscut o creştere graduală odată cu sfârşitul recesiunii din Europa.

    Cumpărătorii sunt, din nou, dispuşi să aloce mai mulţi bani pentru construcţii şi bricolaj, susţin oficialii Hornbach. În acest context, magazinele Hornbach din restul Europei au cunoscut o tendinţă ascendentă constantă.

    Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa. Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 141 de magazine. În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei magazine în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti), unul în Braşov şi unul în Timişoara.

    Stilul GOLDEN CLASSICS - romantismul, la el acasă

    Nimic nu poate fi mai romantic decât un ambient clasic şi rafinat. Inspirat din tendinţele perioadei victoriene, stilul propus de designerii Hornbach aduce în prim-plan imprimeurile aurii şi motivele florale clasice pentru pereţi, care contrastează cu albul canapelelor, scaunelor şi fotoliilor şi cu nuanţele închise ale mobilierului somptuos, ale accesoriilor deosebite şi ale covoarelor.

    Nuanţele calde de auriu, crem sau piersică, candelabrele supradimensionate, lămpile şi obiectele decorative vintage din cupru sau bronz, dar şi spaţiile larg deschise sunt elementele cheie de design ale acestui stil. "Dacă mai adăugăm şi farmecul unei biblioteci albe încorporate în perete sau a unui şemineu artificial amenajat în living, rezultă un adevărat peisaj romantic, plin de căldură, linişte şi rafinament", apreciază specialiştii Hornbach.

    Stilul HIGH ELEGANCE - mai simplu, mai elegant

    Pentru adepţii stilului modern, primăvara anului 2014 aduce eleganţă, culori alese cu grijă, simplitate şi nuanţe predominant deschise. Stilul High Elegance propus de Hornbach pune accentul pe efectele elegante, dar în acelaşi timp funcţionale, albul fiind completat perfect de nuanţele deschise de gri, beige şi cărămiziu.

    Tapetul deschis cu imprimeuri geometrice, piesele de mobilier albe sau maro, texturile din catifea, tablourile de mari dimensiuni şi elementele decorative din metal se încadrează excelent într-un spaţiu aerisit şi luminos.

    Pentru crearea unui astfel de ambient sunt recomandate şi obiectele decorative simple din sticlă clară sau colorată, pernele ornamentale cu imprimeuri geometrice, placajele din parchet deschis la culoare şi, de asemenea, draperiile şi mochetele în nuanţe de beige sau maro.

    Stilul FREE SPIRIT - stilul retro nu are vârstă

    Stilul Free Spirit propus de designerii Hornbach este inspirat de tendinţele ambientale preferate de tineri şi aduce în prim plan un mix de culori puternice precum roşu, albastru, orange şi roz. Acest ambient este perfect pentru persoanele îndrăzneţe, a căror dorinţă de exprimare se manifestă, mai ales, prin accentul pus pe designul interior.

    În cadrul stilului Free Spirit, contrastele se regăsesc atât pe pereţi, cât şi pe podele, prin intermediul draperiilor, perdelelor, tapetului, vopselei, covoarelor şi a pernelor decorative viu colorate, albul fiind folosit, în general, doar pentru accentuarea designului expresiv. Deşi pare uşor încărcat, acest ambient retro crează un mediu plin de veselie şi vitalitate, ideal atât pentru relaxare, cât şi pentru munca creativă. Piesele de rezistenţă ale unui astfel de interior sunt, fără îndoială, imprimeurile cu buline colorate, accesoriile şi mobilierul retro, lămpile suspendate şi fotografiile, invazia de culori caracteristică acestui stil putând oferi oricărei locuinţe un aer liber şi nonconformist, specific perioadei adolescentine.

    Stilul GREEN HOUSE - veselia din inima naturii

    O "viaţă verde" rămâne un ideal pentru multe persoane, de aceea, stilul Green House propus de Hornbach încearcă să compenseze prin design experienţa unui vieţi trăită în inima naturii. Nuanţele primăvăratice de verde ale pereţilor, mobilierului, textilelor şi a altor obiecte decorative ce caracterizează stilul Green House, în combinaţie cu nuanţele pământii, cu texturile din lemn şi cu vivacitatea plantelor colorate te duc imediat cu gândul la un peisaj reconfortant surprins, mai degrabă, într-o grădină, mai spun reprezentanţii Hornbach.

    Tabloul vivace al stilului Green House este completat de elementele de mobilier minimaliste, tablourile mari care surprind peisaje din natură, accesoriile viu colorate, dar şi de vazele sau fructierele din lemn şi rafturile albe supraetajate. Aşa cum sugerează şi denumirea acestuia, culoarea verde, lumina naturală, spaţiul aerisit şi jocul vesel de nuanţe pastelate îşi pun amprenta asupra stilului Green House.

    Sfaturi pentru creşterea şi îngrijirea arbuştilor cu fructe dulci

    Tot începând din luna martie, în zona de grădină a magazinelor Hornbach, clienţii vor avea acces şi la o expoziţie de arbuşti fructiferi cu fructe dulci şi vor putea afla de la personalul specializat de la raft care sunt metodele de creştere şi îngrijire pentru diferite specii.

    "O grădină spectaculoasă implică mai mult decât un gazon frumos aranjat. Aceasta poate fi, de asemenea, spaţiul perfect pentru cultivarea arbuştilor fructiferi, acest mod de amenajare oferind atât un design mai atractiv, cât şi o recoltă proprie", a subliniat Mugurel-Horia Rusu.

    Potrivit reprezentantului Hornbach, atât grădinile din zona rurală, cât şi cele urbane se pretează perfect la plantarea arbuştilor cu fructe dulci precum sunt zmeurul, coacăzul negru şi roşu, murul, cătina albă, afinul, sau a arbuştilor fructiferi exotici care nu presupun tratamente şi condiţii speciale de dezvoltare. "În general, majoritatea speciilor de arbuşti autohtoni nu necesită condiţii specifice de creştere, iar îngrijirea lor nu implică foarte multe resurse, curăţarea, udarea şi fertilizarea periodică a acestora asigurând recolta proprie de fructe", a mai spus domnia sa.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional